Şeful SRI omagiază bolşevismul?

By | 28 septembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Ieri a avut loc lansarea cărţii „Lev Troţki. O viaţă de revoluţionar“, de Joshua Rubenstein, eveniment la care a participat şi George Cristian Maior şeful Serviciului Român de Informaţii, domnia sa fiind cel care a prefaţat volumul.

Cu această ocazie directorul serviciului secret al României a spus câteva cuvinte despre personalitatea liderului bolşevic Lev Davidovici Troţki, unul dintre iniţiatorii şi conducătorii revoluţiei din 1917, care a dus la instaurarea regimului comunist în Rusia.

„Troţki a fost o personalitate cu sânge rece, având o viziune foarte clară, datorită capacităţii sale strategice: Partidul Bolşevic era compus, totuşi, numai din 20-30.000 de oameni şi, cu toate acestea, a preluat puterea în stat“, a punctat George Maior, revoluţionarul fiind totodată considerat un intelectual – „nefolositor“, după cum l-a numit Stalin, însă care a teoretizat problema marxistă şi a generat acţiuni de propagandă. „Îşi crease deja o anumită legitimitate prin numeroasele traduceri din literatura universală şi scrierile despre evenimentele istorice“, a completat Maior.

Sursa: Adevărul

Nu ştiu dacă domnul Maior a fost la lansarea cărţii în calitate de şef al SRI, sau doar de scriitor, istoric sau critic literar, dar această afinitate între serviciile secrete româneşti şi bolşevism, mi se pare cel puţin ciudată. Să fie oare vorba de nostalgia fostei Securităţi comuniste, creată după modelul NKVD de către ocupaţia stalinistă din primii ani după război? 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge