Ştirea cu 3000 de terorişti aduşi în România e făcătură

By | 6 ianuarie, 2014
Distribuie prietenilor!

A circulat intens zilele acestea o ştire pe Internet care a încins spiritele, în special pe reţelele de socializare şi care spunea că Ministrul Afacerilor Externe Titus Corlăţean şi Secretarul de Stat american John Kerry au discutat la Bruxelles posibilitatea de a reloca membrii organizaţiei teroriste Mujahedin-e Khalq (MEK) în România. Practic ar fi fost vorba de vreo 3000 de presupuşi terorişti care urmau să fie cazaţi undeva pe lângă Craiova.

Mujahedin-e Khalq este o organizaţie marxistă, de stânga şi are ca scop răsturnarea regimului islamic din Iran. În anul 1997 Departamentul American de Stat a inclus MEK pe lista organizaţiilor teroriste, urmat de Uniunea Europeana in 2002, dar ulterior, în 2009, UE a scos-o de pe listă, acelaşi lucru făcându-l şi americanii în 2012.

De la început, această ştire mi s-a părut cam dubioasă din mai multe motive. În primul rând sursele originale ale ştirii sunt două articole postate puţin după jumătatea lunii decembrie a anului trecut, pe două bloguri obscure, atribuite unor angajaţi ai MAE, mai exact Ioana Raiciu şi Dana Marca.

Ştirea a fost apoi preluată de un jurnalist bulgar, tot pe un site obscur, de unde a ajuns pe un site citat ca fiind al ziarului britanic The Telegraph, dar de fapt fiind vorba de un blog fără nicio legătură cu site-ul oficial şi găzduit pe un subdomeniu al acestuia.

În continuare ştirea a fost reluată fără discernământ pe multe site din România, inducând astfel publicul în eroare.

Site-ul Cotidianul a făcut lumină în acest caz publicând poziţia oficială a Ministerului afacerilor Externe:

MAE arată că este însă vorba despre informaţii false care citează bloguri ce nu există şi care au fost create doar pentru a da veridicitate ştirii.

„În urma verificărilor specializate, a rezultat că aşa-zisele ‘surse’ de informaţie citate sunt în realitate două bloguri false, fabricate recent şi atribuite în mod fraudulos unor angajaţi ai MAE, pentru a disemina respectivele ‘informaţii’. Veridicitatea celor două bloguri este nulă.

În orice caz, subiectul menţionat de dumneavoastră nu constituie o temă de negociere pentru Ministerul Afacerilor Externe, iar această temă nu intră oricum în sfera de competenţă a MAE”, se arată în document.

Cel mai probabil este vorba de o diversiune menită să discrediteze guvernul aflat acum la putere, prin asocierea cu terorismul şi mişcările de stânga. Acest gen de diversiuni le-am mai văzut şi după referendumul din 29 iulie 2012 şi deja ştim cam cine se ocupă cu aşa ceva.

5 păreri la “Ştirea cu 3000 de terorişti aduşi în România e făcătură

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Organizaţia există şi este protejată de americani, dar ştirea e falsă şi dezinformarea a plecat din România.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Ai dreptul să crezi ce vrei. Eu am adus dovezi şi am prezentat fapte. Adevărul e adevăr şi credinţa ţine de mintea fiecăruia. 🙂

  3. Mihai M.

    Nu este nici o facatura. Am stiinta de la o agentie internationala de refugiati ca dupa ce au primit refuzuri din toata lumea, inclusiv de la apropiatii prieteni britanici, SUA l-au convins pe presedinte sa accepte pe sest, doar cu complicitatea serviciilor de informatii, stabilirea la Craiova a luptatorilor pregatiti de americani.

    In schimbul sprijinului pentru supravietuirea politica, Romania va fi pusa din nou in pericol si pusa pe lista tintelor strategice ale teroristilor sau a altor tari cu care altfel am fi avut relatii bune sau cel putin normale.

    este esential sa fie generata o reactie de opozitie pentru un astfel de gest fara precedent, care ar trada nu servi interesele Romaniei. Romania este un membru NATO si nu terenul de deseuri toxice al Statelor Unite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge