Câteva indicii că plagiatul lui Victor Ponta este o făcătură

By | 2 iulie, 2012
Distribuie prietenilor!

Trebuie să fii foarte încet la minte, naiv, sau rău intenţionat, ca să crezi că toată povestea cu plagiatul lui Victor Ponta, nu este o lucrătură murdară, cu scop de răzbunare şi pentru a împiedica premierul să îşi facă treaba şi să demaşte furăciunile guvernărilor anterioare.

Nu mă pronunţ dacă lucrarea de doctorat a lui Ponta este plagiat sau nu, pentru că nu am citit-o şi e treaba specialiştilor, nu a mea, să stabilească acest lucru. Dar sunt o serie de indicii, vizibile pentru toată lumea, care arată că toată această afacere este un atac politic murdar, orchestrat de opoziţie, în frunte cu Traian Băsescu.

Iată o listă cu observaţiile pe care le-am făcut în legătură cu acest caz:

  • Victor Ponta şi-a susţinut teza de doctorat în 2003. De ce timp de aproape 9 ani nu a interesat pe nimeni autenticitatea lucrării sale şi acum, brusc, în plin scandal între preşedinte şi premier, este scos la lumină acest caz?
  • Lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta a fost realizată după normele şi regulile de la data respectivă, iar acum este evaluată după normele din 2012.
  • Cel care a făcut denunţul, a oferit informaţia unei reviste străine şi nu a anunţat mai întâi Academia Română, autorităţile române şi presa din România, aşa cum ar fi fost normal. Plus de asta, la data denunţului revista „Nature” nu avea şi documentul cu dovada plagiatului, acesta fiind oferit ulterior de un comentator, care a furnizat un link de pe TVR Info, înainte ca acesta să apară oficial pe site-ul TVR, ca fiind preluat de la revista „Nature”.
  • Acum aproape două luni Traian Băsescu l-a numit personal pe Victor Ponta în funcţia de prim-ministru. De ce la data respectivă nu a fost preocupat de valabilitatea tezei de doctorat a lui Ponta şi l-a considerat competent şi compatibil cu misiunea pe care i-a încredinţat-o?
  • Cazul presupusului plagiat a fost mediatizat puternic de opoziţie şi a fost prezentat cu ură, fanatism şi propagandă mincinoasă, Ponta fiind comparat cu un tiran, cu un nazist, dar în acelaşi timp şi comunist, fiind făcut agresiv, sfidător, psihopat etc.
  • Acest atac vine însoţit de multe atacuri asemănătoare , aproape zilnice, la adresa membrilor guvernului USL, de plagiat, incompatibilităţi, conflicte de interese, ceea ce arată că toate aceste acţiuni nu sunt deloc întâmplătoare.

0 păreri la “Câteva indicii că plagiatul lui Victor Ponta este o făcătură

  1. coolnewz/Ratatouille

    Este clar ca opozitia (oricare ar fi ea) incearca sa dea jos guvernul (oricare ar fi ea). Cum ar fi, ca sa dau un exemplu recent, prin coruperea parlamentarilor care sustin guvernul 😀 Evident ca PDL vrea sa destabilizeze si sa compromita guvernul USL. Evident ca atacurile astea au pornit de la PDL, de la Basescu etc. Dar asta … hahaha … mor de ris … dar asta nu inseamna ca Ponta nu a plagiat. Din nefericire PDL are de ce sa se lege, din nefericire USL nu a gasit o persoana intangibila pe care sa o puna acolo.

    Sper din tot sufletul sa nu crezi chiar tot ce ai spus acolo. Adica vrei sa-mi spui ca in 2003 o teza de doctorat nu trebuia sa fie originala?? Eu as fi de acord ca treaba cu plagiatul este o facatura daca ar veni si mi-ar spune: frate, alea sunt chestiuni generale despre TPI, DUPA aia urmeaza si contributia mea originala intre paginile cutare si cutare. Dar e greu pentru ca se pare ca nu prea exista contributie originala atita vreme cit si concluziile sunt copiate :)))) Cu tot cu greseli!! :))
    coolnewz/Ratatouille´s last blog post ..Despre perdanți

  2. Pingback: Ce mai învățăm de la strămoși?! | coolnewz about hot thingz

  3. zaqk

    Din 2003 si pana acum nu a prezentat interes politic prezentarea plagiatului. Un premier plagiator este mai rau decat un sef de partid plagiator. Normal ca s-a asteptat cu transpirarea informatiei pana cand va face cat mai mult rau. Asta, insa, nu schimba datele problemei: Ponta a plagiat. Si nu o spun eu, ci o lume intreaga (iar cine afirma – cum am mai auzit – ca FAZ sau Nature au fost platite de Basescu sa dea informatia, cu tot respectul, sufera la capitotul inteligenta!)
    zaqk´s last blog post ..Eu il inteleg pe Ponta

  4. Sofocle

    Tanasescule, ai impresia ca unii ie prosti (adica noi astia multii) si altii ie manipulatori (din care faci si tu parte, ca, de, esti dastept de bubui). Du-te si canta la alta masa mai tambalagiule sau schimba ostromentul ca ocarina s-a spart deja.

  5. Sofocle

    Normal ca o sa plec, nu am de gand sa stau in mizeria asta. Daca blogul tau e casa ta, apoi pune mana pe mop si detergent ca tare-i murdara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge