România, ţinta unui atac terorist nuclear?

By | 3 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

În cazul propagandei mass-media, cum este cea din prezent, având ca subiect presupusa asasinare a lui Osama Bin Laden, dezbaterea publicului se face doar în jurul detaliilor din conţinutul ştirilor. În cazul de faţă, dacă Bin Laden a fost omorât sau nu, dacă imaginile sunt reale sau trucate, dacă a fost omorât acum, sau acum 10 ani, dacă americanii au procedat corect etc.

Să te concentrezi numai asupra detaliilor livrate de manipulatori înseamnă să cazi pradă dezinformării. Ca să-ţi faci o imagine clară asupra subiectului, trebuie să ai în vedere mereu imaginea de ansamblu (the big picture). Pentru asta trebuie să dai importanţă mai puţin conţinutului şi mai mult succesiunii temporale a ştirilor, contextul difuzării lor şi conexiunile logice dintre acestea.

Întrebarea pe care mi-o pun este: va fi România ţinta unui atac terorist regizat, aşa cum a fost cel de la New York din 11 septembrie 2001?

Am selectat o serie de fragmente de ştiri, care ar putea duce la o concluzie. Sursele ştirilor nu prea contează, pentru că toate instituţiile de presă din România au preluat şi difuzat precum papagalul informaţiile direct de la agenţiile de ştiri şi publicaţiile străine.

Conform unor cablograme făcute publice de Wikileaks luna trecută, Al Qaida a avertizat că are ascunsă o bombă nucleară în Europa şi va declanşa un adevărat iad nuclear în cazul în care Osama Bin Laden va fi capturat sau ucis.

Sursa: Antena 3

Informaţiile care au condus la uciderea liderului reţelei teroriste, Osama bin Laden, au fost obţinute de la membrii al-Qaida interogaţi în închisori secrete ale CIA din România şi Polonia, anunţa CBS News.

Sursa: Adevărul

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, că în şedinţa CSAT de ieri s-a decis utilizarea de către SUA a Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi a Portului Constanţa pentru trecerea trupelor şi a tehnicii militare americane înspre şi dinspre Irak şi Afganistan.

Sursa: Adevărul

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) a decis amplasarea scutului antirachetă american în localitatea Deveselu, din judeţul Olt, sub conducerea unui comandat român, a anunţat preşedintele Traian Băsescu.

Sursa: Adevărul

Deci, întâi apare ştirea în care se spune că liderii Al Qaeda se vor răzbuna pe Europa, printr-un atentat nuclear, în cazul uciderii lui Bin Laden. Apoi, la câteva zile, acesta este “ucis” de americani. A doua zi apare ştirea că informaţiile care au dus la prinderea teroristului au fost obţinute prin tortură de la membri Al Qaeda aflaţi în închisori CIA secrete din… România şi Polonia! Şi culmea, azi Traian Băsescu anunţă instalarea scutului anti-rachetă american la Deveselu, în Oltenia şi că permite utilizarea de către SUA a Aeroportului Mihail Kogălniceanu şi a Portului Constanţa pentru trecerea trupelor şi a tehnicii militare americane înspre şi dinspre Irak şi Afganistan.

Cei de la Agenţia.org sugerează chiar şi posibile locaţii din Bucureşti care ar putea fi ţinte ale atacurilor teroriste.

[…] Ca atare, membrii Al-Qaeda rămaşi acum la comandă – liderul suprem fiind acum Al Zawahri, considerat a fi master-mind-ul grupării teroriste -, pot ordona acum diverselor şi sofisticatele celule de luptă, ar avea un motiv evident să comită atentate în România, ca răzbunare pentru faptul că forţele de securitate româneşti, în închisorile speciale şi secrete româneşti i-au torturat pe câţiva „fraţi” de ai lor şi, mai mult, au furnizat trupelor speciale ale CIA informaţii care au condus în mod cert la executarea liderului lor. Este posibil, ca atare, ca în România să se înregistreze mai multe explozii, în zonele predilecte ale teroriştilor Al-Qaeda: staţiile de metrou, aglomerările urbane din Piaţa Unirii, Palatul Parlamentului, pare iarăşi o ţintă importantă, pe care o neglijează acum Igaş şi serviciile secrete. Mai puţin Ambasada SUA la Bucureşti. Celulele Al-Qaeda din România ar putea considera – cum fac de obicei – că trebuie să se răzbune împotriva poporului „ţintă”, aşa cum a fost la New York, la Madrid, sau la Londra.

Sursa: Agentia.org

Eu am mai scris că România prezintă riscul unui eveniment major pe data de 22 mai a acestui an. Astrologul mexican Gonzalo Pena Tamez, specializat în cutremure, a făcut o predicţie pentru România, în care susţine că pe data de 22 mai 2011, va fi un cutremur destul de puternic în ţara noastră. Dar dacă nu este vorba de un cutremur, ci de un atac terorist nuclear?!

O părere la “România, ţinta unui atac terorist nuclear?

  1. Pingback: Opiniile foarte interesante ale jurnalistului ROMÂN Dan Tanasescu despre România « Fanu Weblog

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge