Mercenari Blackwater şi Greystone activează în Ucraina

By | 12 aprilie, 2014
Distribuie prietenilor!

Potrivit relatărilor din Doneţk, în aeroport a ajuns o nouă echipă de mercenari americani, care au drept obiectiv „calmarea” regiunii.

Judecând după publicaţiile din SUA şi Marea Britanie, numărul contingentului de mercenari pe care autorităţile ucrainene intenţionează să-i folosească în sud-estul Ucrainei ajunge la 1.800 de persoane.

Cel mai adesea sunt menţionate companiile militare americane Blackwater şi Greystone. De fapt, Blackwater deja nu mai există. Compania şi-a schimbat de câteva ori denumirea, acum numindu-se Academi. Este cea mai mare armată privată din lume. Blackwater este o filială a ei. 90% dintre comenzi, firmele le primesc de la Departamentul de Stat al SUA, Pentagon şi chiar Casa Albă. Ele pot să adune în jur de 5-10 mii de soldaţi.

Tiffany Anderson, purtătoare de cuvânt a Greystone, a declarat pe 10 aprilie că firma sa nu are soldaţi în estul şi sudul Ucrainei. Dar astfel de negaţii sunt obişnuite. Puţini cred în ele.

În Ucraina se află deja în jur de şase echipe de mercenari. Soldaţii primesc în jur de 300 până la 1.500 de dolari pe zi. Ziarele britanice afirmă că Ucraina va plăti pentru mercenarii americani 8 milioane de dolari pe lună.

După cum declară Andrei Popov, locotenent-colonel în rezervă din cadrul serviciilor de informaţii ruseşti, mercenarii din Greystone sau Blackwater sunt foarte greu de recunoscut în timpul operaţiilor.

„În momentul de faţă, ei sunt echipaţi conform regulamentului unităţilor speciale în spatele cărora se ascund. Ei au arme Kalaşnikov, pistoale Makarov şi veste antiglonţ. Singura deosebire sunt mijloacele de comunicare. Este vorba de canale de comunicare închise. După ele se poate stabili că nu sunt angajaţi ai grupării ucrainene Sokol. O altă deosebire este lipsa totală de sentimente umane, pe ei nu-i opreşte nimic. De aceea sunt folosiţi pentru reprimarea sângeroasă a protestelor din regiune”.

Sursa: Vocea Rusiei

2 păreri la “Mercenari Blackwater şi Greystone activează în Ucraina

  1. Pingback: Mercenarii Blackwater și Greystone activează în Ucraina | .::: CALIN ADRIAN :::.

  2. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge