Declaraţiile recente făcute de Victor Ponta şi Traian Băsescu demonstrează fără doar şi poate că România şi nu America este ţara tuturor posibilităţilor.
Numai în România există o clasă politică care reuşeşte să se simtă ok într-o situaţie în care preşedintele acuză premierul de omor, premierul se refugiază într-un buncăr pentru a nu fi interceptat şi acuză preşedintele de fapte penale.
Pentru a înţelege situaţia clasei politice din România este nevoie să apelăm la cunoştinţe din domeniul studiului ecosistemelor. La nivelul ţării, politicienii sunt prădătorii din vârful piramidei trofice în care circulă banii. Atunci când baza piramidei (adică banii din economie) se micşorează drastic (criza economică globală şi naţională) răpitorii încep să se sfâşie între ei, deoarece resursele ecosistemului nu mai permit existenţa numărului curent de răpitori. Spre deosebire de celelalte bătălii electorale care s-au soldat cu reîmpărţirea sferelor de influenţă şi a fluxurilor financiare, echipa politică care va fi învinsă în bătălia din toamnă nu va pierde doar bani şi funcţii, ci îşi va pierde libertatea, la propriu.
În perioada imediat următoare, echipa lui Ilie Sârbu va declanşa o campanie prin care se va încerca transformarea ”dosarului Nana” în echivalentul „dosarului Trofeul Calităţii” pentru Traian Băsescu. Pe surse se vehiculează informaţia că în acelaşi timp, Băsescu şi echipa lui Florian Coldea care-l văd preşedinte pe George Maior vor încerca să dinamiteze cariera politică a lui Victor Ponta cu ajutorul unui dosar de trafic de influenţă care se coace acum în laboratoarele de la Cotroceni şi a resuscitării „scandalului Panait”. În acest context, decizia lui Victor Ponta de a-şi muta biroul la MApN are un caracter foarte practic şi este dictată de necesităţile momentului. Premierul nu poate să-şi permită să opereze într-o zonă penetrată în lung şi-n lat de ofiţerii acoperiţi care lucrează pentru tandemul Coldea & Băsescu. Echipa PSD lucrează ca la manual. Pasul unu necesar unei operaţiuni de succes este crearea unui spaţiu organizaţional steril în care se pot desfăşura procesele de planificare strategică şi tactică. Pasul doi presupune activarea operativilor fideli în zonele-cheie ale mecanismului politic construit de Traian Băsescu. Pasul trei se va vedea pe toate posturile TV, atunci când într-o perioadă foarte scurtă în media vor apărea mai multe ”dezvăluiri incendiare” cu privire la preşedinte şi familia prezidenţială.
Vizita lui Duane C. Butcher la guvern nu a fost altceva decât o tentativă de a-şi reafirma controlul asupra situaţiei. Cel mai probabil, promisiunile pe care le-a primit nu se vor materializa. Experienţa tristă a lui Adrian Năstase este prea vie în memoria colectivă a PSD. Ilie Sârbu, ghidat probabil de reflexele obţinute în tinereţe, a declarat că pentru Traian Băsescu ”exorcizarea ar fi ultima soluţie”. Continuând metafora, se poate spune că PSD se pregăteşte să-l exorcizeze pe Băsescu, procedura fiind transmisă în direct de televiziunile de ştiri. Războiul dintre palate va avea un învingător, dar spre bucuria publicului spectator care ar vrea să-i vadă după gratii pe toţi protagoniştii acestui show dezgustător, victoria obţinută va fi pirică. După încheierea ostilităţilor, învingătorii vor înţelege că au câştigat dreptul de a sta pe puntea Titanicului în timp ce se scufundă, nimic mai mult.
Sursa: Vocea Rusiei
Bai, frumos articol !
O splendoare a elocintei !
Deci sala de cinema se va scufunda – goli – dupa fiecare spectacol de film, dar filmul va supra-vietui perpetuu ?