Israelul se aliază cu Putin

By | 27 aprilie, 2014
Distribuie prietenilor!

În contextul schismei politice planetare, în care Occidentul se opune Rusiei și viceversa, cele mai recente declarații diplomatice par să indice un aliat-surpriză pentru Kremlin: Israelul. Trei sunt motivele principale pentru care politicienii de la Tel Aviv sfidează SUA și întorc tot mai des fața spre Moscova: afinitățile istorice, compromisurile politice regionale și interesele economice.

În mod tradițional, de la fondarea statului evreiesc modern (1948) încoace, Israelul este considerat a fi fost cel mai fidel aliat al SUA, consecvent și necondiționat. Garanțiile americane vitale pentru supraviețuirea sioniștilor într-un ocean de islamism au constituit un mobil politic suficient de solid pentru o alianță aparent de nezdruncinat. Evoluțiile planetare recente – cu criza Ucrainei în prim plan – a făcut ca pentru prima dată în ultimele șapte decenii reacțiile diplomatice ale Tel Aviv-ului să se nuanțeze într-o direcție defavorabilă pentru SUA.

Sursa: Ziua News

Mie asta nu îmi sună bine deloc. În primul rând SUA se vor inflama şi vor fi rănite în orgoliul lor de frate mai mare al Israelului. Pe urmă Putin va căpăta o aură de sionist, care îl va discredita în ochii naţionaliştilor şi pe de altă parte, controlul evreilor asupra sa i-ar putea insufla ambiţii expansioniste, aşa cum s-a întâmplat şi cu Hitler în Al Doilea Război Mondial. 🙁

3 păreri la “Israelul se aliază cu Putin

  1. doru stoian

    Dane,

    Il subestimezi pe Putin. Putin nu face jocurile nimanui. Putin isi joaca doar propriile carti …. pentru ca

    – mostenitor al „ruletei rusesti” fiind –

    stie ca in orice joc numarul in_amicilor nu conteaza niciodata, ci conteaza doar calitatea acestora.

    Putin s-a antrenat o viata intreaga pentru a nu avea niciodata nevoie sa fie duplicitar.

    Rusia a jucat dintotdeauna IN EXCLUSIVITATE jocul:

    ” TOTUL sau NIMIC ! „

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge