Republica Moldova urmează calea Ucrainei

By | 10 iunie, 2014
Distribuie prietenilor!

La sfârşitul lunii iunie, autorităţile de la Chişinău se pregătesc să semneze Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Acestă perspectivă are impact negativ asupra situaţiei din ţară.

Experții se tem că lucrurile ar putea evolua conform scenariului ucrainean. Cel puțin, la prima vedere situația pare asemănătoare: la fel ca și Ucraina, Republica Moldova nu are o producție dezvoltată; ca și în cazul țării vecine, ea nu poate oferi nimic Europei; la fel ca și ucrainenii, moldovenii nu fac față concurenței de pe piața europeană a muncii.

În ceea ce privește relațiile economice moldo-ruse, acestea ar putea fi revizuite în legătură cu planurile de integrare europeană ale Chișinăului. Este vorba, între altele, de modificarea regimului comercial, ceea ar putea afecta negativ volumele schimburilor comerciale. În plus, Federația Rusă ar putea anula regimul preferențial pentru imigranții moldoveni. În general, Acordul de Asociere UE-Republica Moldova va avea un impact negativ asupra relațiilor economice dintre Chișinău și Moscova.

Sursa: Vocea Rusiei

Având în vedere măsura în care este dezbinată, învrăjbită, radicalizată şi infiltrată cu agenţi străini, societatea din Republica Moldova la ora actuală, sunt şanse mari ca după semnarea sau nu a Acordului de Asociere cu UE, scenariul din Ucraina să se repete şi aici. Dacă acordul se va semna este posibil ca Rusia să reactiveze grupurile separatiste din Transnistria, Găgăuzia şi alte enclave etnice. Dacă Chişinăul va renunţa să semneze acordul atunci SUA/UE cu siguranţă că vor organiza la Chişinău un nou Euromaidan. Oricum ar fi, tot nu e bine! 🙁

O părere la “Republica Moldova urmează calea Ucrainei

  1. Pingback: Republica Moldova urmează calea Ucrainei | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge