Înregistrarea discuţiei dintre separatiştii pro-ruşi este un fals

By | 20 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Imediat după prăbuşirea avionului MH17 aparţinând Malaysian Airlines, autorităţile ucrainene s-au grăbit să posteze pe Youtube un video în care este redat un presupus dialog între un lider al separatiştilor pro-ruşi şi un ofiţer de contrainformaţii rus, în care separatiştii recunosc că au doborât din greşeală un avion de pasageri. Interceptarea ar fi fost făcută de serviciul secret ucrainean SBU.

Iată însă că a apărut un alt video în care se demonstrează că aşa-zisa probă a implicării separatiştilor în doborârea avionului este un fals. Se poate observa cum, deşi data la care clipul video este postat pe Internet este 18 iulie, data la care a fost convertit (encodat) fişierul video, adică data la care a fost încărcat pe server este 16 iulie, deci cu o zi înainte de incident! Asta demonstrează că atentatul a fost premeditat şi autorităţile ucrainene sunt implicate în această poveste.

Autorităţile de la Kiev mai trebuie să explice şi de ce au modificat culoarul de zbor al avionului malaezian şi l-au direcţionat spre o zonă de război. După cum se ştie, orice avion care zboară pe deasupra teritoriului unei ţări, ţine în permanent legătura cu turnurile de control al traficului aerian, deci responsabilitatea în ceea ce priveşte securitatea avioanelor de pasageri revine ţării respective. Dar despre acest aspect autorităţile ucrainene nu au declarat deocamdată nimic.

4 păreri la “Înregistrarea discuţiei dintre separatiştii pro-ruşi este un fals

  1. Dan Mihai

    Domnule Tanasescu, as dori sa stiu si parerea dumneavoastra legat de acest link :https://gist.github.com/klaufir/d1e694c064322a7fbc15 Autorul expune faptul ca un bug al youtube s-ar putea sa fie de vina pt diferenta de 24 de ore. Deoarece scriu de pe telefon si momentan nu am acces la un laptop, v-as ruga pe dumneavoastra daca puteti sa confirmati sau infirmati informatiile din articol.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    M-am uitat şi am văzut explicaţiile, dar nu m-a convins. Timestamp-ul este un număr unic pe care îl oferă sistemul de operare UNIX şi reprezintă numărul de secunde scurse începând cu 1 ianuarie 1970 până în momentul prezent. Acest număr este apoi decodificat şi formatat cu nişte funcţii care probabil sunt incluse în Google API. Dar nu văd în ce constă bug-ul de care se vorbeşte şi cum ar putea afecta data encodării care este scrisă chiar în fişierul video. Plus de asta este o diferenţă de 2 zile între data afişată pe site, 18 iulie şi data creării fişierului video care este 16 iulie.

  3. Dan Mihai

    Va multumesc ca v-ati facut timp pentru a viziona materialul si pentru informatiile oferite. O zi buna va doresc.

  4. Dan Mihai

    Va rog sa scuzati autocorrectul. Tanasescu trebuia sa fie Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge