Ce este terorismul sub steag fals

By | 25 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

Această tactică este atât de obişnuită încât i-a fost dat un nume cu sute de ani în urmă.

„Terorismul sub steag fals” este definit ca fiind situaţia în care un guvern îşi atacă propriul popor, apoi dă vina pe alţii pentru a justifica pornirea unui război împotriva poporului pe care dă vina. Sau cum Wikipedia îl defineşte:

Operaţiunile sub steag fals sunt operaţiuni sub acoperire derulate de guverne, corporaţii, sau alte organizaţii, care sunt concepute să pară că sunt efectuate de către alte entităţi. Numele este derivat din conceptul militar al arborării de culori false, care constă în arborarea pavilionului unei ţări, alta decât propria ţară. Operaţiunile sub pavilion fals nu sunt limitate la operaţiunile de război şi de contra-revoluţie, ci au fost utilizate şi în timp de pace, de exemplu, în timpul strategiei Italiei de menţinere a tensiunii.

Termenul provine de pe vremea corăbiilor din lemn, atunci când o navă atârna pavilionul inamic înainte de a ataca o altă navă din propria flotă. Deoarece steagul inamicului, în loc de steagul naţional al navei care ataca, era arborat, a fost numit atac „sub steag fals”.

Într-adevăr, acest concept este atât de bine cunoscut, încât regulile de angajare într-un război aerian, naval şi terestru, toate interzic atacurile sub steag fals.

Sursa: Pakalertpress

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge