Însărcinatul american care ne însărcinează

By | 9 decembrie, 2014
Distribuie prietenilor!

Devine tot mai evident în ultimii ani că tot ceea ce se hotărăşte în politica şi economia României se face în mare parte pe baza indicaţiilor preţioase şi directe ale unor „însărcinaţi” americani. Restul trebuie să respecte normele şi directivele UE. Deşi de mai mulţi ani nu avem un ambasador SUA la Bucureşti, avem în schimb o grămadă de însărcinaţi, de parcă Ambasada americană ar fi un fel de maternitate sau o clinică de obstetrică şi ginecologie.

Este şi cazul domnului Dean Thompson, însărcinatul cu Afaceri SUA în România, care se duce la Guvern pentru a se amesteca în „justiţia independentă”, care justiţie este „independentă” atât timp cât este controlată de Washington şi îi satisface toate capriciile lui Băsescu.

Însărcinatul cu Afaceri SUA în România, Dean Thompson, şi ministrul de Justiţie, Robert Cazanciuc, sunt acum la Guvern şi cer modificarea prevederilor din Codul de Procedură Penală care reglementează controlul judiciar şi eliberarea pe cauţiune.

Săptămâna trecută, Curtea Constitutională a declarat neconstitutională măsura controlului judiciar, aşa cum e prevăzută acum în Codul de Procedură Penală.

Sursa: Antena 3

Domnul însărcinat a venit în România pentru a se ocupa de afacerile SUA, dar se implică în modificarea legislaţiei penale a unui stat, care, cel puţin teoretic, este suveran şi independent. Acest lucru aminteşte de împăraţii romani care trimiteau tot felul de „însărcinaţi” prin colonii ca să inspecteze cum stau lucrurile pe acolo şi să vadă dacă guvernatorii locali îşi fac sau nu treaba. Sau mai aproape de zilele noastre, de solii trimişi în ţara noastră de Înaltele Porţi aflate fie la Răsărit (otomană, sovietică) fie la Apus (habsburgică). Deci România de azi e colonie?! Nuuuuu, nici vorbă! E o ţară independentă, membră NATO şi UE! 😆

O părere la “Însărcinatul american care ne însărcinează

  1. Pingback: Însărcinatul american care ne însărcinează | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge