Cutremurele din Vrancea, provocate artificial de ruşi?

By | 18 ianuarie, 2015
Distribuie prietenilor!

Un nene din Iaşi, pe nume Constantin Antohi, care cică e fizician, deci specialist cu greutate, are o teorie conform căreia cutremurele de suprafaţă din Vrancea, tot mai dese în ultimul timp, precum şi schimbările bruşte de temperatură, ar fi provocate în mod artificial de ruşi, pentru că „cineva nu ne vrea în NATO”.

Cutremurele de suprafaţă din Vrancea şi trecerile bruşte, de la o zi la alta, de la 15 grade la plus 10 grade Celsius nu sunt fenomene naturale.

Acestea sunt efecte ale războiului geofizic pe care ruşii l-au declanşat în România, consideră fizicianul Constantin Antohi, susţinut şi de specialişti în domeniul armelor ce au ca scop distrugerea mediul înconjurător de la distanţă, scrie 7est.ro.

18 cutremure în 14 zile

În prima zi a anului 2015 s-a înregistrat un cutremur de suprafaţă în Vrancea, la adâncimea de 31 de kilometri, urmat de replici, tot de suprafaţă, în Ungaria, Cehia şi Slovacia. Menţionăm că zona seismică Vrancea este una de adâncime, unde se produc mişcări tectonice naturale mai jos de 50 de kilometri. În paranteză trebuie spus că seismul de suprafaţă poate produce distrugeri mai mari decât cel de adâncime, dar zonal, pe o arie mult mai mică. În fine, au urmat alte 18 cutremure, în 14 zile. Dintre acestea, luni s-a înregistrat un seism vrâncean de suprafaţă de 4,1 grade Richter – cam tărişor.

Fizicianul Constantin Antohi, profesor asociat la Facultatea de Hidrotehnică Cadastru şi Ingineria Mediului, din cadrul Universităţii Tehnice „Gheorghe Asachi“consideră că aceste cutremure atipice pentru zona Vrancei nu sunt rezultatul unei activităţi tectonice naturale, ci sunt provocate prin folosirea fenomenului de tip HAARP (High-frequency Active Aurol Research Project) de către ruşi, în scopuri militare.

Cutremurul a scos telefonul din funcţiune

„Am simţit unul din cutremure şi repede am vrut să o sun pe nevastă-mea. Când am dat să sun… nimic! Telefonul era mort! De obicei, când reţelele sunt ocupate, ţi se spune că abonatul nu poate fi contactat sau ceva de genul acesta. Mie nu mi-a apărut nimic pe telefon şi nici nu am auzit vreun mesaj“, a spus Constantin Antohi. Această ciudăţenie l-a pus pe gânduri pe profesor şi i-a venit idea că ar fi putut avea loc o inducţie electromagnetică.

„Am discutat şi cu colegii şi mi-am dat seama că s-a produs un câmp electromagnetic. Imediat m-am gândit la fenomenul HAARP, bazat pe invenţiile lui Nikola Tesla. Unele state deţin această tehnologie, de emisie a unor microunde spre ionosferă, şi, de acolo, sunt reflectate spre anumite puncte de pe Pământ, pentru a crea cutremure. Cred că cineva din Est provocă seisme în zona Vrancei. Eu cred că cineva nu ne vrea în NATO!“, a spus profesorul Constantin Antohi.

Așa se explică și salturile de temperatură

În susţinerea teoriei sale, Antohi spune că acest „fenomen HAARP“ poate provoca şi schimbări de climă, lucru întâmplat şi la noi în ultimul timp. Zilele trecute, de exemplu, ţara noastră a trecut în decurs de câteva ore, de la temperaturi de -15 grade la 10 grade cu plus. Practic se produc salturi de temperatură de peste 20 de grade în 24 de ore. Iar aceste schimbări sunt prea dese, în sensul că după două-trei zile foarte reci, sub media anuală, urmează două-trei zile călduroase, peste media anuală.

„Fenomenul HAARP poate produce aceste oscilaţii! La un moment dat se poate întâmpla o întrerupere a circuitului de curenţi atmosferici, de undă lungă, ce se propagă cu viteză de la est, către vest. Întrerupându-se, se creează o depresiune, ce atrage curentul de aer cald, dinspre Sahara“, precizează fizicianul.

Sursa: DCNews

Am citit aceste rânduri de mai multe ori şi totuşi am o serie de nedumeriri. Lăsând la o parte faptul că domnul fizician Antohi nu are argumente şi dovezi ştiinţifice clare, ci doar bănuieli că fenomenele ar putea avea legătură cu câmpuri electromagnetice produse artificial de instalaţii HAARP, nu reiese de nicăieri că ele ar avea vreo legătură cu Rusia. Ştie Constantin Antohi de existanţa vreunei instalaţii operaţionale ruseşti, de tip HAARP?! Şi dacă ştie, unde este amplasată această instalaţie: în Ucraina, Republica Moldova, în Siberia sau în Antarctica? Nu ne spune nimic.

Eu aveam ceva bănuieli legate de scutul de la Deveselu, care este în teste şi antenele de pe plaja Corbu, care sunt operaţionale de câţiva ani, ambele aflate pe teritoriul României dar… aparţinând americanilor, nu ruşilor.

Pe urmă mai am încă o nedumerire. Dacă cineva care „nu ne vrea în NATO” produce artificial cutremure şi variaţii bruşte de temperatură, de ce ne abureşte cu cutremure de mică intensitate şi fenomene meteo care abia se deosebesc de cele naturale? Nu ar fi mai practic şi mai eficient să ne sperie cu un cutremur ca cel din 1977 (Doamne, fereşte!) şi cu niscaiva uragane, tornade, viscole apocaliptice, sau alte chestii, care ar fi mult mai convingătoare?! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge