Mulţi naivi văd în câştigarea alegerilor legislative din Grecia, de către partidul de extremă stângă Syriza, o mare victorie împotriva imperialismului capitalist, a Angelei Merkel şi a sistemului globalist. Acelaşi optimism tălâmb ca şi în cazul alegerilor de la noi, când Klaus Iohannis a fost numit preşedinte al României de către Înalta Poartă.
În realitate, ceea ce se întâmplă acum în Grecia este o mare cacealma, la fel ca şi cea din ţara noastră. Singura diferenţă este că la noi cacealmaua este de dreapta, în vreme ce în Grecia este servită fraierilor o cacealma de stânga.
Întotdeauna trebuie să ne punem întrebarea, qui bono? Strică cumva această „victorie a poporului grec” planurile UE?! Evident, nu!
Câștigarea alegerilor de către Syriza în Grecia a cutremurat piețele financiare. Acestea au reacționat imediat după anunțarea alegerilor, moneda euro scăzând la cel mai mic nivel față de dolar.
Moneda unică europeană s-a prăbuşit în raport cu dolarul, la un nou minim al ultimilor 11 ani, imediat după anunţarea rezultatelor alegerilor legislative din Grecia, unde partidul anti-austeritate Syriza a obţinut cele mai multe voturi, notează BBC. Astfel, euro a scăzut brusc la 1.1088 dolari.
Sursa: DCNews
Vasăzică, pieţele financiare s-au cutremurat şi euro a scăzut faţă de dolar! Ce coincidenţă! Păi exact asta voia şi Comisia Europeană, să crească inflaţia şi să dea drumul la tiparniţă, „ca să nu stagneze economia şi investiţiile”, aşa cum a declarat şi Mario Draghi, preşedintele BCE.
Pentru a diminua scăderile de prețuri și reîncuraja creșterea inflației, preşedintele Băncii Centrale Europene (BCE), Mario Draghi, a propus Consiliului guvernatorilor cheltuirea a până la 1.100 de miliarde de euro, pentru suplimentarea lichidităţilor, scrie Agerpres, citând Bloomberg.
Măsura ar avea drept scop stimularea inflaţiei în zona euro.
Sursa: EVZ
Gând la gând cu bucurie! Grecii nu mai vor austeritate, BCE dă drumul la tiparniţă şi toată lumea e fericită. Dar oare cine vor suferi, americanii?! Nooo! Păi, dacă scade euro, se întăreşte dolarul şi prin asta se compensează piederile cauzate de ieftinirea petrolului, produsă artificial pentru a da o lovitură economiei Rusiei. Şi astfel economia americană aflată în comă, mai primeşte o transfuzie, care îi va prelungi temporar agonia.
În concluzie, cine are de câştigat şi cine are de pierdut? În primul rând câştigă SUA şi cei care controlează UE. Cine pierde?! Grecia şi populaţia din statele UE, care vor trebui să plătească oalele sparte, adică destabilizarea zonei euro şi creşterea deficitelor bugetare. Aşa că, nu a fost vorba de o victorie a popoarelor împotriva imperiului globalist, ci încă o cacealma instrumentată de la Washington şi Bruxelles pentru prostirea naivilor, care încă mai cred în Moş Crăciun şi Zâna Măseluţă.
Foarte bun comentariu, felicitari pt curaj!
Mulţumesc! E mult spus curaj! 🙂
Grecii datorează vreo 360 de miliarde de euro. Cel mai mare creditor este UE, prin diferite instituții, care a băgat în Grecia vreo 100 miliarde, iar cel mai vocal este , FMI care le-a dat doar 15 miliarde, adică vreo 4%. Problema nu este suma, problema este ce s-a făcut cu suma aceasta.
Grecia a intrat în UE pe 1 ianuarie 1981. Cu o datorie publică de 26% din PIB. Da! 26%.!!!! În zece ani această cifră a ajuns la 73%! Acum e 175%. Ce au cumpărat grecii cu banii ăștia? Whisky din import? Blugi? Gumă de mestecat? Nu, grecii au cumpărat arme. Multe arme.
Grecia a cheltuit timp de vreo douăzeci de ani 7-8% din buget (sau 3-4% din PIB, cum vreți) pentru apărare, mai mult ca oricare altă țară europeană, chiar dublul mediei europene. (sursa: http://www.nato.int/nato_static_fl2014/assets/pdf/pdf_2012_04/20120413_PR_CP_2012_047_rev1.pdf ). După SUA, Grecia este a doua țara din NATO ca procent din PIB alocat cheltuielilor militare. Între 2002 și 2006 Grecia a fost a patra cea mai mare importatoare de arme convenționale din lume, în valoare absolută, nu ca procent din PIB! În 2009, în plină criză deja, Grecia a cheltuit 27% din bugetul său militar de 10 miliarde de euro pentru echipamente. Procentul este mai mare ca în cazul Statelor Unite (24%)!
Începând cu anii 90 Grecia a cumpărat sute de tancuri, avioane, nave de luptă, submarine și orice ce li s-a băgat pe gât. Grecia are mai multe tancuri operaționale (peste 1700) decăt Germania (408), Italia (197), Franța (406) și Marea Britanie(407) împreună. Greci au 1789 de transportoare blindate americane M113 și au mai luat vreo 90 de tancuri AbramsM1A1 de la ei anul trecut. În culmea crizei Grecia aloca în continuare peste 2% din PIB pentru apărare după ce are de departe cea mai puternic dotată armată din Europa. Mai un portavion le lipsește.
Cine a cumpărat armele astea? Poporul grec? Se poate discuta despre vina poporului în alegera unor politicieni corupți, dar nu poporul a cumpărat tancuri și nu poporul le folosește. (De fapt nu le folosește nimeni. Grecia a trimis 112 de oameni în Afganistan, gardieni pe aeroportul din Kabul.) Atunci de ce să plătească poporul? Că așa zice EADS, Krauss-Maffei sau Crysler Defense?
O bună parte din datoria Greciei este datorie odioasă, așa cum scrie la carte. Ștergerea ei nu va produce nici un cataclism.
Si cireasa de pe tort: achizitia de arme e singurul domeniu in care ai voie ca stat european sa faci achizitii fara sa dai detalii, fiind un domeniu care trebuie secretizat (adica nu esti dator sa zici exact ce dotari si caracteristici au tancurile, armele, vapoarele, avioanele pe care le cumperi). Cu alte cuvinte e singurul domeniu in care poti fura linistit banii europeni, fara ca UE sa poate verifica clar ce ai facut cu ei. Si politicienii greci nu au justificat suma cum crezi tu (Afaganistan etc) ci au inventat un dusman periculo: Turcia. Romanii nu stiau asta si au furtat ca prostii bani UE ca sa bage chipurile canalizare si alte cele prin sate. Evident ca UE a putut montoriza si i-au prins ca au bagat banii in buzunar asa ca sunt multe localitati care s-au trezit din cauza primarilor hoti ca nu au nici canal si trebuie sa si returneze banii la UE + amenzile de rigoare.
Pingback: Premierul grec Alexis Tsipras e omul oligarhilor şi lucrează la planul lor, acela de a înfiinţa Statele Unite ale Europei. | Lupul Dacic