Cine spunea că grecii sunt puturoşi?

By | 5 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

A intrat deja în folclor faptul că grecii ar fi un popor puturos, cu oameni care se scoală târziu şi pierd vremea pe la terase, sau se prăjesc toată ziua la soare. Asta cu atât mai mult de când povestea cu falimentul Greciei şi cu salvarea ei de către Uniunea Europeană.

Iată însă că după datele făcute publice de organizaţia OECD, care grupează economiile de piaţă cele mai dezvoltate din ţările democratice, pentru anul 2010, grecii ar avea mai multe ore lucrate decât alte ţări considerate mai harnice şi mai avansate economic, precum Germania, SUA, Canada sau Norvegia. Astfel, în timp de grecii au 869 de ore lucrate pe cap de locuitor, americanii au 797, iar nemţii doar 707 de ore lucrate pe cap de locuitor!

ore lucrate pe cap de locuitor

Sursa foto

În schimb, aceste ţări au cunoscut o dezvoltare economică mai mare decât cea a Greciei, datorită productivităţii mai mari.

Mă întreb, oare pe ce loc se situează România în astfel de clasamente, atât referitor la numărul de ore lucrate raportate la numărul de locuitori, cât şi la capitolul productivitate?

Dar având în vedere că mulţi români lucrează în străinătate, s-ar putea ca ei să contribuie la productivitatea şi progresul ţărilor respective, nu la cele ale României! 😀

O părere la “Cine spunea că grecii sunt puturoşi?

  1. Clujeanul

    Nu avem productivitate pentru ca nu avem ce sa producem. Nu ne limitam doar la Dacia sau Mittal Galati, ca doar nu toata tara lucreaza acolo. stam ore multe ca sa le facem cucul mare altora care aduc din import tot felul de produse in loc sa ne producem si sa consumam propriile produse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge