Analizele medicale obligatorii, un abuz şi o încălcare a drepturilor omului

By | 6 aprilie, 2015
Distribuie prietenilor!

De fiecare dată când un politician este lăudat şi apreciat excesiv de toate televiziunile, indiferent ce sponsor şi orientare politică ar avea acestea, e semn că se pregăteşte ceva murdar şi nociv pentru români.

De fiecare dată când se face o campanie de „sensibilizare a opiniei publice” într-o anumită problemă, pe modelul problemă – reacţie – soluţie, e un semn sigur că se ni se pregăteşte ceva care ne va face viaţa mai grea şi ne va limita drepturile şi libertăţile cetăţeneşti.

Despre ce e vorba? În ultimul timp ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu a fost lăudat şi periat de mai toate televiziunile, inclusiv de cele băsiste şi portretizat cau un om de suflet, care rezolvă rapid problemele oamenilor şi care se preconizează a fi un mare reformator al sistemului medical din România. Până aici nimic grav.

Apoi început o campanie de propagandă în presă, continuată şi în prezent, care vrea să sensibilizeze cetăţenii în legătură cu sistemul de sănătate românesc, care ar fi la pământ şi ar face numeroase victime printre pacienţi. Au fost prezentate o serie de cazuri de bătrâni externaţi din spital, care au murit în drum spre casă, cazuri de malpraxis, în urma căror au decedat femei gravide, copii sau tineri, unui bărbat i s-a amputat penisul după de acesta s-a infectat de la o sondă urinară etc.

Pro TV, un mare promotor al transplanturilor de organe, donărilor de sânge, recoltării de celule stem şi altor activităţi medicale generatoare de profit pentru anumiţi băieţi deştepţi, a iniţiat o campanie numită „Sănătate şi respect”, în care sunt prezentate zilnic cazuri precum cele amintite mai sus.

Putem bănui să se pregăteşte o nouă încercare de privatizare a sistemului medical şi a asigurărilor de sănătate şi trebuie sensibilizată opinia publică să accepte acest lucru, ca să nu mai avem proteste precum cele din 2012, care au clătinat serios regimul băsist.

Partea cea mai hidoasă şi abominabilă, care l-ar fi lăsat perplex până şi pe Orwell şi care nu i-ar fi trecut prin cap nici lui Ceauşescu, este ce are de gând să facă ministrul Bănicioiu şi cei din spatele lui. Acesta vrea să îi oblige pe toţi cetăţenii României să facă un set complet de analize şi o vizită la medicul de familie, cel puţin o dată la trei ani, chiar dacă aceştia nu sunt bolnavi şi să impună sancţiuni penale celor care refuză şi nu se conformează.

Iată ce a declarat ministrul Bănicioiu la emisiunea „După 20 de ani” de la Pro TV:

Asta nu este reglată încă, dar avem în intenţie în momentul de faţă, şi e prima oară când o spun, ne gândim ca persoanele care nu merg o dată la trei ani la medicul de familie sau nu îşi fac un set de analize complet, să introducem sancţiuni. Ştiu că este cel mai nepopular lucru pe care îl spun în momentul de faţă, dar pentru sistemul sanitar va însemna foarte mult în sensul prevenţiei, în sensul gestiunii corecte a unui caz, în momentul în care îl găseşti, în sensul că, până la urmă, cheltuirea banului, pentru că eu depistez în momentul de faţă mare parte din afecţunile oncologice numai în stadii foarte avansate. Ceea ce e foarte greu de tratat, un cancer în stadiul 4 sau…

Sursa: ŞtirileProTV.ro

Aşa ceva nici în cele mai negre vise şi în cel mai sinistru lagăr totalitar nu aş fi crezut că am să trăiesc! Dacă Statul mă obligă să fac analize, asta înseamnă că Statul se consideră proprietarul corpului meu, iar eu sunt doar o vită crescută la ferma de stat, unde am nevoie de certificat de calitate şi de analize făcute la zi.

Dacă aş fi un cetăţean liber şi aş avea drepturi, ar trebui să hotărăsc singur dacă şi când să îmi bag pe gât sau în fund tuburi de plastic, ace în vene, să mă iradiez cu raze x, să fac pipi în eprubete şi borcănele etc. Tot ca cetăţean liber aş avea dreptul să hotărăsc dacă vreau să fiu sănătos sau bolnav, sau dacă să urmez sau nu un tratament sau operaţie. Repet: nu sunt o vită aflată în proprietatea statului!

Nicolae Bănicioiu spune singur că acesta cel mai nepopular lucru pe care îl spune. De ce să fie nepopular un lucru care este spre binele cetăţenilor? Şi de ce ar face un politician mari sacrificii de popularitate, doar pentru binele neamului şi al sistemului medical? De ce este primit şi susţinut Nicolae Băniciou la un post băsist ca Pro TV, având în vedere că domnia sa este membru PSD?

E clar că avem de-a face aici cu scopuri şi interese care vin din alte sfere şi de la un alt nivel. Cred că în primul rând avem de-a face cu o nouă încercare de preluare masivă a unui serviciu public de către capitalul străin, cu complicitatea statului. Este acelaşi tip de afacere ca şi cel cu apometrele, repartitoarele de căldură, reabilitarea termică a locuinţelor, schimbarea cardurilor de identitate, cardurile de sănătate, asigurările obligatorii pentru locuinţe, în care firmele private, în loc să concureze pe „piaţa liberă” pentru atragerea clienţilor, îi primesc gratis de la stat prin adoptarea unor legi şi sub presiunea sancţiunilor.

Gândiţi-vă puţin ce pleaşcă pe capul laboratoarelor private de analize, pe farmacii şi producătorii de medicamente, furnizorii de tratamente pentru boli cronice/incurabile subvenţionate de stat şi alte servicii medicale private! Dacă te duci la doctor, indiferent cât de sănătos ai fi, tot ţi se găseşte ceva şi te trezeşti alergând pe la zeci de analize cu plasa plină de pastile şi reţete după tine. Plus de asta, de multe ori analizeze pot furniza rezultate greşite şi te trezeşti că faci tratamente şi operaţii de care nu ai nevoie, sfârşind cu adevărat bolnav sau mult mai bolnav ca înainte.

Haideţi să recunoaştem că, în mare majoritate, cu excepţia câtorva specialişti şi oameni cu har, medicii nu sunt nişte vindecători, ci mai mult agenţi de vânzări şi comercianţi de medicamente pentru marile corporaţii şi furnizori de clienţi pentru laboratoarele de analize!

Un alt aspect, mult mai sinistru este cel al traficului de organe. Prin această măsură a obligativităţii analizelor medicale şi în combinaţie cu cardul electronic de sănătate, un traficant poate afla foarte uşor, dintr-o bază de date, sau direct de pe card, în ce stare de sănătate eşti, istoricul bolilor tale, grupa sangvină, starea de sănătate a fiecărui organ, vârsta, munca sa de găsire a donatorilor şi de recoltare şi vânzare a organelor fiind astfel mult uşurată cu contribuţia statului.

Dacă punem la socoteală şi faptul că războiul mondial bate la uşă, pentru că „ne atacă ruşii” şi „NATO ne apără”, vă daţi seama ce înflorire şi dezvoltare va cunoaşte traficul de organe în România?! Dacă nu credeţi, mergeţi în fosta Iugoslavie, Ucraina, Irak, Afghanistan şi veţi afla de la sursă ce vaste reţele de trafic de organe s-au dezvoltat acolo.

Probabil, având în vedere că a fost adoptată legea care permite staţionarea pe teritoriul ţării a unui număr nelimitat de militari americani, aceştia vor fi cei care vor aplica şi sancţiunile de care amintea domnul Bănicioiu, intrând cu forţa în casele „teroriştilor” care refuză să facă o vizită la medicul de familie şi un set complet de analize o dată la 3 ani.

Dacă domnul ministru ar vrea cu adevărat să facă medicină preventivă, ar iniţia campanii naţionale de informare a cetăţenilor, în care aceştia să înveţe să trăiască sănătos, să facă mişcare, să mănânce sănătos, să practice igiena atât a trupului cât şi a minţii şi dacă vrea analize medicale periodice, să le ofere gratuit şi să lase cetăţeanul să decidă când, cum şi dacă să le facă sau nu.

Statul ar trebui să ştie că suntem fiinţe umane libere, cu drepturi şi suntem stăpâni pe corpul, nostru, nu vite crescute la fermă, exploatate pentru profit şi folosite ca sursă de piese de schimb pentru cei cu bani. Dacă mergem tot aşa ce urmează? Tratamente obligatorii? Operaţii obligatorii? Eutanasiere obligatorie???

9 păreri la “Analizele medicale obligatorii, un abuz şi o încălcare a drepturilor omului

  1. radu

    Prietene gresesti enorm. Nu sunt fan PSD sau banicioiu, dar ce incearca sa faca acu este de fapt educatie.
    Dincolo, in lumea civilizata, in functie de varsta oamenii isi fac analizele o data la 6 luni sau un an in functie de varsta. In acest fel se pot depista precoce, deci trata, multe boli. Noi nu avem aceasta cultura. Ne prezentam la medic cand nu mai putem suporta. Din pacate asta este adevarul. In locul lui banicioiueu as adauga si un control stomatologic + detartraj, macar o data pe an!

  2. Luiza

    Când am auzit de obligativitatea prin lege de a face un set de analize complete, primul lucru care mi-a venit în minte a fost racolarea de noi clienți pentru medici și companiile farmaceutice. În SUA, acest sistem funcționează de ani buni, doar că acolo asta se face anual, asiguratul primind prin poștă înștiințarea să se prezinte la medicul de familie. În SUA legea e atât de eficientă, încât aproape toată populația e sub o anumită medicație, care se amplifică odată cu trecerea anilor, din cauza efectelor secundare induse de chimicalele din medicamente. Parlamentul nostru ar trebui să se opună acestei legi.

  3. Pingback: De fiecare dată când un politician este lăudat și apreciat excesiv de toate televiziunile,indiferent ce sponsor și orientare politică ar avea acestea,e semn că se pregătește ceva murdar și nociv pentru români. | Lupul Dacic

  4. anonim

    Eclar ce se intampla… ce putem face decat sa-l rugam pe bunul Dumnezei sa coboare de acolo din inaltul LUi odata si odata la „ei”… sa-i imparta-n doua cete in tirani si in nebuni
    sa dea foc la puscarie si la casa de nebuni….

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Educaţie medicală cu Codul Penal?! Cum vine asta? Când pe vremea lui Ceauşescu femeile care făceau avort erau arestate, tot educaţie medicală era?

  6. CITADELA

    Un sistem de sanatate bun si orientat pe bunastarea tarii si implicit a cetateanului va include anumite component obligatorii. Obligativitatea controlului pentru TBC si alte analize de baza demonstreaza grija pentru cetatean nu faptul ca este o „vita dusa la taiere”
    Orice initiative asemanatoare celor din socialism si al sistemului bun Sud American trebuie apreciat la adevarata lui valoare, mai ales daca aceste analize nu sunt intrusive si gratuite ( analize de singe, urina, Micro) adica cele de bun simt CIVIC!

  7. Mioara

    @Citadela
    Postac Sorosist nenorocit, ai ajuns şi pe blogul ăsta ????

  8. Qu

    @Luiza: asa este.
    @anonim: pana la divinitate ne mananca cainii.
    @citadela: vorbesti in necunostiinta de cauza. TBC-ul nu mai este deloc usor detectabil din cauza vaccinarii. Toti vaccinatii vor aparea ca pozitivi, ceea ce face extrem de dificila detectia cazurilor reale.
    Simt civic ? Nu, zau ? Ti se pare civic sa fii obligatoru ortravit (cu substante nurotoxice) pentru a scoate unii bani ? (vorbesc de vaccinare) sau sa chinui animalele pentru ca vor altii bani, tracing si colectare de date personale gratis (cip-area cainilor) ? Sau sa otravesti apa cu peticide ca sa aiba lumea dintii albi (asta deocamdata e in SUA, nu si la noi) ?
    Uitati-va ce se intampla in SUA. Din ce in ce mai multe medicamente si diverse ‘obligatorii’ si din ce in ce mai multi bolnavi. E foarte clara treaba. Astfel de mijloace incepea sa aplice si Hitler pana sa treaca la exterminarea categoriilor sociale considerate nefolositoare.

  9. Qu

    @Radu: educatie inseamna informare, nu impunere a ceva. Impunearea se cheama programare/spalare creier/dictatura.
    @ Dan T. : ce urmeaza este mult mai grav. Deja in anumite state occidentale exista niste absurditati extraordinare. Spre exemplu, ai dreptul de a te sinucide daca consideri ca asa trebuie, dar nu ai drepturl de a refuza un tratament medical.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge