Caracterul dual al religiilor

By | 5 aprilie, 2015
Distribuie prietenilor!

Puterea teocraţiei, sau exercitarea legilor guvernării asupra maselor de către o ierarhie de preoți sau adepți s-a bazat pe sistemul său dublu de învăţare și anume: exoterism și esoterism, primul fiind codul de disciplină a gândirii și modul de viață al maselor, cel din urmă școala ierarhică, în care au fost instruiți adepții aleşi, destinaţi să protejeze regulile impuse oamenilor de către preoți.

La un studiu atent al multiplelor sisteme religioase, corupția care a dus la guvernarea teocratică și anume, brahmanismul, cultul egiptean, mozaismul sau iudaismul, creștinismul și mahomedanismul, veţi găsi credința acceptată a monoteismului ca bază a convingerilor/doctrinelor ezoterice sau secrete. Monoteismul este aici luat în sensul de Principiu Primordial.

În timp ce clerul egiptean din Memphis a păstrat această teorie ca învățătură esoterică a discipolilor de rang înalt, Moise, educat ca unul dintre ei, a oferit-o pe post de credinţă exoterică sau populară sectei israelite din care făcea parte, încorporând-o într-o zeitate, teribilul Iehova al evreilor.

Edith Starr Miller – „Occult Theocracy

Am postat acest fragment din cartea „Teocraţia ocultă” (Occult Theocracy) scrisă în perioada interbelică de Lady Queenborough Edith Starr Miller, pentru că mi s-a părut util celor care au o imagine complet greşită asupra religiilor.

Mulţi cred că religiile sunt doar nişte colecţii de mituri, legende şi poveşti pentru copii, pline de paradoxuri, contradicţii logice, superstiţii şi uneori cruzime şi injustiţie. Asta din cauză că cei mai mulţi nu cunosc caracterul dual al religiilor. Fiecare religie are două învăţături: una destinată maselor, naive, needucate şi neevoluate, numită exoterică şi alta ascunsă, secretă, păstrată doar pentru cei aleşi, care trec printr-un proces laborios de iniţiere înainte de a-o primi, numită învăţătură/doctrină esoterică.

Ceea ce un neiniţiat înţelege citind un text religios, Biblia de exemplu, este doar învăţătura naivă, metaforică, destinată maselor, nu adevărata învăţătură, care conferă celui ce o deţine puterea pe acest Pământ. Chiar dacă are o educaţie superioară şi este inteligent, doar prin ştiinţă şi raţiune, un neiniţiat nu va putea înţelege doctrina esoterică, având impresia că religia este doar o înşiruire de mituri şi superstiţii anacronice. Aşa ia naştere ateismul, care este tot o formă de ignoranţă.

5 păreri la “Caracterul dual al religiilor

  1. Qu

    Mai important este ca toate religiile se folosesc la controlul maselor.
    Pentru credinta nu avem nevoie de popi, biserici, simboluri, ritualuri, proroci, profeti. Toate astea sunt chestii intermediare nenecesare. Cine are credinta, are, fara nici un fel de sistem intermediar.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Fără ritualuri, preoţi, comunitate, religia nu înseamnă nimic şi nu are nicio putere. Ăsta e şi scopul pentru care unii vor să o distrugă.

  3. Qu

    Vor sa o distruga pe cea pe care nu o pot controla. Crestinii-ort. intra in acesata categorie.

  4. Cristian

    Cei ,,multi” care considera ca religiile sunt niste colectii de mituri, legende, povesti pt copii, etc, toti acestia sunt ei insisi niste ,,copii”.

  5. scrappy coco

    —LOL….in AMERICA de nord, angajatorul tau ,care are un business( sa zicem de ingrijire de batrani),si este bine vazut(cotizeaza consistent in biserica-loja)…deci are un cuvant de spus—poate alege sa se razbune pe tine ca fost angajat folosind networking -ul ,si dand sfoara in tara ca sa nu ti gasesti pe nicaieri!deci l ai suparat(nu conteaza cine are dreptate) :- esti dissent!——si daca n ai statut legal e si maai rau!…..si tinand cont ca industria asta si a constructiilor se sprijina pe sclavi de astia…si e widespread…
    —nu mi s-a intamplat mie ,dar am multe conectii…si ma intreb (retoric): -unde este spiritualitatea?
    —-eu nu zic ca ortodocsii (preoti ) sunt sfinti …stiu povesti,cu caramizi de bani in seifuri si paduri de patrimoniu etc…ast ai natura omului(lacomia vs razbunare)…eu ma refer la o structura piramidala de tip iudeo -masonica….care vinde (LOL) JESUS JUICE ,care este de fapt o curvasareala mai rafinata si mult mai demonica de fapt…
    —mai vreti exemple ? de la fata locului? am o mie !
    —-cei doi au fugit impreuna pe vremea comunismului.Si tot asa au trecut prin lagar(in GERMANIA).au sfarsit(end of the line) in US of A. Bun! Dupa ani si ani,unu a sfarsit prin a fii un pastor respectat(si influent) intr 0 „biserica” protestanta iar celalalt ,cu 7 copii ,sarac ,nevasta acasa,self employed,aceeasimeserie de 20 de ani dar ,fara sa si ia licenta…TREBUIE SA TE DESCURCI! vinde lucruri furate ( am asistat la „discutii”),vinde iarba ,orice…APROPOS de dualitate: s-ar parea ca poti sa lucrezi si sa si furi in acelasi timp ,sa suplimentezi…
    —-daca ai suparat unu d-asta ( si e asa de usor), el ce face ? se duce si baga limba in ureche la pastor.AI PUS-O! networkngul intra in actiune…
    —deci avem un alt exemplu minunat al functionarii sistemului piramidal…doar traim in cea mai buna dintre lumile posibile!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge