UE vrea să pună taxă şi pe pungile de plastic

By | 1 mai, 2015
Distribuie prietenilor!

Am tot mai mult impresia că scopul pentru care a fost creată UE este acela de a pune taxe şi de a crea tot felul de legi care limitează libertăţile cetăţenilor. Mai nou UE vrea să taxeze sau să limiteze folosirea pungilor de plastic.

Pungile de plastic, în care fiecare client pune fructele sau legumele pe care le cumpără dintr-un magazin, vor fi şi ele taxate, conform Digi24.

Decizia a fost luată de Parlamentul European şi trebuie pusă în aplicare de toate statele membre ale Uniunii. Alternativa la taxarea pungilor este numărarea lor. Adică fiecare cetăţean ar putea avea dreptul să folosească 40 de pungi pe an, fără să le plătească.

Motivul invocat este acela că pungile de plastic nu sunt biodegradabile şi ajung în natură unde pot fi înghiţite de animale.

Pungile de plastic nu se degradează în mod natural. Bucăţi din ele pot ajunge în natură, unde sunt ingerate de animale. Din acest motiv, noua legislaţie europeană prevede că statele membre trebuie să ia măsuri pentru a reduce folosirea acestora la cel mult 40 de pungi, de orice fel, pe cap de locuitor. O altă variantă ar fi ca acestea să nu mai fie gratuite. Măsurile trebuie puse în aplicare până în 2025.

Sursa: Cotidianul

Acum întreb şi eu, dacă pungile vor fi taxate, acestea nu vor mai ajunge în natură, sau nu vor mai fi înghiţite de animale?! Mai bine ar recunoaşte că e foame de bani şi nu ştiu cum să ne mai bage mâna în buzunare!

4 păreri la “UE vrea să pună taxă şi pe pungile de plastic

  1. Qu

    Foarte bine !
    La noi incepe sa se revina la cele din hartie.

  2. Kostagh

    Hai să nu ne mai ascundem după degetul mic de la piciorul stâng și să recunoaștem următoarele:
    1. Suntem din ce în ce mai mulți pe planetă.
    2. Marele Licurici ne învață cu drag pe toți consumerismul.
    3. Nici noi nu zicem nu, că ne cam place.
    4. Prin urmare, există unele repercusiuni asupra regnului mai mult ori mai puțin animal.
    5. Concluzia? Ghinion în noaptea nunții. Omenirea nu va renunța nici la confort nici la ceea ce în prezent numim progres fiindcă mor balenele. Nu ne prea pasă. Sincer, nici nu mă sinchisesc. Și chiar dacă aș vrea ca nepoții lui fiu-meu să vadă tigrii bengalezi și în altă parte decât în poze, filme și simulări 3D, mă tem că hrana și confortul unor oameni e mai importantă decât asta. Și mi se pare foarte normal. Specia dominantă a planetei poate cu tot dreptul (ba chiar și stângul, dacă mă gândesc) face ce dorește ea pe această planetă. Dumnezeu nu pare să aibă o problemă cu asta, ne-a dat liber la orice, când a scris că dobitoacele sunt pentru a sluji omului așa că dacă nu vin omuleții verzi în farfuriile lor mai mult ori mai puțin zburătoare, nu cred că taxele lui tanti Merkel și nenea Hollande or să aibe vreun efect. Eu oricum, îmi cumpăr pungile din piață. Și chiar de la supermarket. Sunt suficient de ieftine. Și oricum… doar alea simple de punem legume la supermarket în ele sunt gratis. Plasele maieu și altele, se plătesc. Întrebarea mea legitimă, că am luat-o cu cununie este: OK, nu mai folosim pungi de plastic. Atunci în ce pana penelor punem fructele și legumele de la orice magazin, nu doar de la vreun supermarket? Ceva suficient de rezistent să nu se înmoaie la apă (hârtia iese din discuție ) și suficient de ușor să nu falsifice cântărirea. Ascult.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Ideea nu este ca planeta să fie salvată, pentru ca asta este ceva ce ţine doar de propagandă. Intenţia reală este de a mai pune o taxă cetăţenilor care trăiesc din salariu, pentru ca cei care sunt bogaţi să se îmbogăţească şi mai mult. 🙂

  4. Al CHEMISTUL

    –taxa asta e in USA de cam 3-4 ani.a inceput intai ,am observat in zonele afluente…
    –acu e recenta si in ANGLIA…
    –in zonele mai sarace in USA,se poate sa nu mai existe..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge