Potrivit unui studiu apărut în revista „Water Resources Research”, elaborat pe baza datelor obţinute de sateliţi ai Agenţiei spaţiale americane (NASA), peste jumătate din rezervele subterane de apă se epuizează în ritm alert. În numai 10 ani, în perioada 2003-2013, din cele 37 mari rezerve subterane de apă ale Planetei, 21 au pierdut cantităţi mai mari decât cele pe care le-au primit, nivelul de apă scăzând considerabil. Această situaţie este considerată ca fiind una critică, având în vedere că aceste rezerve subterane asigură 35% din apa folosită de omenire.
„Dată fiind viteza cu care consumăm rezervele mondiale de apă subterană, este nevoie de un efort global pentru a stabili cantitatea care ne rămâne”, a spus cercetătorul NASA, Jay Famiglietti. Conform studiului, oamenii de ştiinţă au descoperit că rezervele subterane de apă cele mai ameninţate se găsesc în zone sărace şi suprapopulate, precum India, Pakistan şi Nordul Africii. Schimbările climatice şi creşterea populaţiei vor contribui la accentuarea acestui fenomen îngrijorător, mai avertizează experţii. Un exemplu în acest sens este statul american California, care înregistrează cel de-al patrulea an consecutiv de secetă pronunţată. În această regiune, 60% din necesarul de apă se obţine din rezervele subterane, prin comparaţie cu media, care este de 40%.
Sursa: Tricolorul
Organizaţia masonică NASA a mai inventat o sperietoare: epuizarea rezervelor de apă potabilă. Dacă în cazul petrolului păcăleala este mai credibilă, pentru că, odată ars sau prelucrat, ţiţeiul nu mai revine la starea iniţială, în cazul apei, după ce a fost consumată, aceasta se întoarce în natură, în circuitul natural al apei. Deci, unde dispare apa consumată de populaţie? O fură extratereştrii? Cum poţi să spui că se epuizează apa de pe planetă, în condiţiile în care 75% din suprafaţa sa este acoperită de apă??? Mai degrabă este vorba de controlul populaţiei prin întreţinerea unei atmosfere permanente de teamă, îngrijorare şi nesiguranţă.
Pai bine bine, bazinele acelea cu apa se golesc (stiu, nu am fost acolo sa vad situatia, dar pornim de la premisa asta, plus daca ne uitam pe unele poze de pe net, vedem cum sta treaba in unele locuri asiatice pe unde curg marile fluvii).
E adevarat ca nu ai cum sa faci sa dispara apa de pe planeta (cantitatea e aceeasi), dar daca unele locuri de pe planeta raman fara apa, inseamna ca ea se duce altundeva. Ori prin inundatii in alte locuri ale Terrei, ori evaporata, ajunge plouata in ocean, de acolo crescand nivelul marilor si rezultand apa sarata (oare se poate asa ceva?).
Alte variante nu am.