Campania de distrugere a fenomenului naţional Arsenie Boca

By | 11 octombrie, 2015
Distribuie prietenilor!

De ceva vreme, probabil de când s-a pus problema canonizării sale, a început o campanie furibundă de propagandă împotriva Părintelui Arsenie Boca, cu scopul de a-i distruge acestuia imaginea de sfânt creştin ortodox. Au apărut tot felul de pagini pe Facebook, articole pe bloguri, clipuri pe Youtube şi chiar şi o petiţie care cere ca Sfântul Ardealului să nu fie canonizat.

Campania are două teme de bază, mari şi late:

1. Credincioşii care merg în pelerinaj să se roage la mormântul lui Arsenie Boca vor să înlocuiască credinţa în Dumnezeu şi Iisus Cristos cu credinţa idolatrică în Arsenie Boca şi astfel încalcă învăţăturile din Biblie, care sunt împotriva cultului moaştelor, al icoanelor şi al idolilor. Evident că acest lucru este fals, deoarece ortodoxia, încă de la începuturile sale din vremea Bizanţului, a avut la bază cultul icoanelor şi al moaştelor, cultul moaştelor fiind prezent şi la Biserica Romano-Catolică. Respingerea acestor tradiţii este specifică doar sectelor protestante apărute cu secole mai târziu.

2. Părintele Arsenie Boca este un „rătăcit”, care promovează ecumenismul, spiritismul, yoga, astrologia, teozofia lui Rudolf Steiner şi alte lucruri necreştine. Aceasta este o altă minciună. Cine a citit despre viaţa Părintelui şi cărţile sale, ştie că Arsenie Boca nu numai că nu promova, dar respingea cu fermitate toate aceste lucruri şi îi avertiza pe cei care veneau la el să nu cadă în astfel de păcate.

Întrebarea care se pune în mod firesc este: de ce vor unii cu atâta ardoare ca imaginea de sfânt a lui Arsenie Boca să fie murdărită şi acesta să nu fie canonizat?

Răspunsul este evident. Acest fenomen naţional al credinţei că Părintele Arsenie Boca este un sfânt este ceva venit „de la firul ierbii”, este întreţinut de credinţa poporului şi astfel nu poate fi controlat de capii BOR, de securiştii deghizaţi în ultraortodocşi de pe Internet, de formaţiuni politice sau de grupuri de interese străine. De aceea este privit ca un mare pericol de către duşmanii de moarte ai poporului român, care se tem de orice mişcare care ar putea face să reînvie spiritul naţional şi sufletul românesc, păstrător al tradiţiilor strămoşeşti.