O nouă taxă ar putea scumpi alimentele cu 30 la sută

By | 19 ianuarie, 2016
Distribuie prietenilor!

Dacă mai era nevoie de dovedit, Statul îţi dă cu o mână şi îţi ia cu zece! După ce, în urma luptelor seculare cu FMI şi UE, guvernul Ponta a reuşit să reducă TVA-ul cu 4 procente, acum vine revanşa tehnocraţilor, cu o nouă taxă pusă producătorilor din industria alimentară, care va avea ca efect scumpirea din nou a alimentelor. Mai exact, dacă am greşit cu ieftinirile, lasă că o rezolvăm noi, pe altă parte!

Producătorii români din industria alimentară, care realizează produse cu valoare adăugată (conserve de legume-fructe, sucuri, vin, miere de albine, bere, apa minerală, pește, etc) sunt pe punctul de a fi nevoiţi fie să îşi asume pierderi imense, cu riscul de a intra în colaps financiar, fie să majoreze preţurile cu până la 30% în perioada imediat următoare. Motivul este că, până pe 25 ianuarie 2016, trebuie să achite Administraţiei Fondului pentru Mediu o taxă percepută pentru faptul că aceste companii poluează prin ambalajele pe care le produc.

Sursa: DC News

Cu alte cuvinte, dacă acele companii poluează mediul, trebuie să plătească cetăţenii. La fel ca şi în cazul taxei pe carbon; multinaţionalele poluează şi cetăţenii planetei plătesc. Întrebarea este, cine încasează banii şi ce face cu ei?

2 păreri la “O nouă taxă ar putea scumpi alimentele cu 30 la sută

  1. anonim

    Asta se numeste experienta pe indicile de suportabilitate a romanilor… cineva probabil ca ar vrea sa-i extermine ca „altii” sa vina in locul lor… mai sti ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge