Ipocrizia propagandei cu lozinca „vrem spitale, nu catedrale”

By | 4 martie, 2016
Distribuie prietenilor!

În ultima vreme propagandiştii care atacă valorile naţionale, tradiţiile, dar în special religia noastră creştin-ortodoxă au folosit frecvent sloganul „Vrem spitale, nu catedrale!”, dorind să inducă ideea că din cauza faptului că se construiesc prea multe biserici, Statul nu mai are suficiente fonduri pentru a finanţa construcţia de spitale.

Lăsând la o parte absurdităţile şi neadevărurile legate de acest lucru, fiind evident că nu există nici o legătură între banii destinaţi construiri de spitale şi cei destinaţi construcţiei de biserici şi de asemenea faptul că Biserica nu are nicio obligaţie, prin menirea sa, de a construi spitale, să vedem cum stau de fapt lucrurile în realitate.

Păi uite, UE ne dă bani de spitale, dar Statul nu se omoară prea tare să-i primească!

Comisarul european pentru Politică Regională, Corina Creţu, s-a declarat „tristă” din cauză că 150 de milioane de euro alocate din fonduri europene pentru trei spitale regionale aşteaptă încă la Bruxelles, investiţiile neputând fi implementate din cauză că nu a fost întocmită harta infrastructurii sanitare care să prezinte nevoile clare în domeniul sănătăţii.

Sursa: DCNews

Dacă Statul român ar fi aşa de disperat să construiască spitale, atunci ar fi făcut ceva până acum pentru primirea acestor bani.

În acest timp, mult hulita Biserică Ortodoxă Română, se chinuie să construiască, din surse proprii, Catedrala Mântuirii Neamului care, ce să vezi, are în componenţa ansamblului său şi un spital! Dar nici un „jurnalist” nu s-a învrednicit să scrie despre asta până acum!

Dacă s-a demonstrat, fără putință de îndoială, că România stă în media europeană la capitolul spitale per numărul de locuitori, aceiași ideologi au spus că de fapt problema o reprezintă fondurile de la Catedrala Mântuirii Neamului, care ar putea fi folosite pentru ridicarea unor spitale noi.

Mai mult, pe internet a apărut o petiție pentru transformarea Catedralei Mântuirii Neamului în spital, informație preluată și de o parte a presei.

Ceea ce jurnaliștii nu știau, înainte să preia această petiție este faptul că în cadrul Complexului Catedralei Mântuirii Neamului, Biserica Ortodoxă construiește… un spital. În proiectul Catedralei, lângă lăcașul de cult se construiește Centrul Social Medical, Casa Sfântul Apostol Luca. Instituția va avea cabinete de consultații pentru diferite specializări, primări Urgențe, Imagistică, Laborator, dar și Bloc Operator și Terapie Intensivă.

Sursa: ActiveNews

Tot BOR preia în administrarea sa un spital din Moldova, pe care guvernul Boc l-a închis în 2011.

Închis în anul 2011 de către guvernul condus de Emil Boc, Spitalul Orășenesc Negrești va fi cedat spre administrare cu titlu gratuit, Bisericii Ortodoxe Române, au anunțat autoritățile locale.

Primarul Vasile Voicu a anunțat că primăria nu are fonduri pentru redeschiderea spitalului, purtând în acest sens discuții cu reprezentanții BOR.

Sursa: ActiveNews

Deci, în concluzie, cine trebuie să construiască spitale şi nu construieşte şi cine cheltuie aiurea banii necesari construirii de spitale sau modernizării celor existente? În niciun caz BOR!

6 păreri la “Ipocrizia propagandei cu lozinca „vrem spitale, nu catedrale”

  1. daniela

    propaganda poate faci tu, ceea ce s-a strigat atunci e perfect adevarat. A furat ”statul” insa nu mai mult decat popii.

  2. Qu

    Cum sa nu existe legatura ?
    De unde vin banii statului ?
    Pai de la prapaditii de sclavi. Cum ii repartizeaza mai departe statul e clar 100% responsabilitatea sa.
    In loc sa investeasca unde trebuie, baga bani in ‘sport’ (a se vedea national arena, etc) si in sute de biserici care rasar pe an.
    Realitatea ramane trista:
    400 de spitale mai putine pe zi ce trece.
    13000 de biserici in curs de a ajunge 14000.
    3 miloane de m.p . de mall-uri.
    Qu´s last blog post ..SUA – Noua Germanie Nazista

  3. Cugetatoru'

    @Qu

    Sa te lamuresc….poate asa o sa vezi mai bine legatura, da aia care in jurul gatului tau. Ia vezi ….deci tu nu ai vrea o plw mai mare si tare ca ti-ar da multe dureri atat pe capul tau si nu numai ( asa-i si cu lozinca asta de kkt ….pt. ca practic n-am avea nevoie de spitale cat si nici de catedrale). Totul e bine mascat ca vezi tu ( omul nu se imbolnaveste din senin, tu daca fu.ti o curva si te imbolnavesti de o boala virala cum e SIDA, o mare porcarie a organizatiei mondiale a sanatatii….mai degraba mori de foame); in afara de o infectie usoara nu ai de ce sa te temi, daca nu ai protectie:):):).

    Dar de foame multi mori si nimeni nu vede si nici nu vrea sa vada….de asemenea , de catedrale nimeni nu are nevoie si nici n-ar avea nevoie ca si de spitale ( daca vrei sa te rogi …plm stie cui, te poti ruga si in beci…vezi cazul prigonitilor , da cei care saracii de ei nu puteau sa se roage lui D0amne Doamne ca sa-i dea bani sau masini si vile….acuma avem de toate numai ca majoritatea murim de foame).

    Acuma, ca ai observat tendinetele acestei lumi ( si poti vedea cu ochiul liber)…iti dai seama ca totul e o mare porcarie ( mai mare decat o catedrala sau un spital ultramodern dotat pana si cu moartea:):):) ca sa nu uitam de mall-uri, hypermarket-uri plina cu kkt-uri bine de aruncat la gunoi nicidecum de digerat!

  4. Dan Tănăsescu

    @Cugetatoru’: Tu de Paşti sau de Crăciun preferi să te rogi singur într-un beci sau împreună cu alţi oameni în timpul Sfintei Liturghii? Unora le place sentimentul comuniunii cu alţi oameni, că faci parte dintr-o mare familie numită poporul român. De aceea le place să meargă la slujbe la care se adună mii de oameni şi cântă în cor „Tatăl Nostru”. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge