Migranții au distrus 5000 de măslini de pe insula Lesbos

By | 13 aprilie, 2020
Distribuie prietenilor!

Imigranții ilegali din tabăra Moria de pe insula Lesbos au tăiat și distrus 5000 de măslini care aparțineau localnicilor.

Distrugerea acestor măslini, pentru care poate dura 65 până la 80 de ani pentru a atinge din nou recolte stabile, este privită ca un asalt asupra istoriei, culturii și identității grecești, precum și un atac asupra economiei locale a insulei, relatează Greek City Times.

Măslinul este unul dintre cele mai omniprezente simboluri în Grecia și civilizația occidentală clasică. Printre altele, la grecii antici, ramura de măslin a servit ca simbol al idealurilor olimpice. Din acest motiv, medaliații Jocurilor Olimpice primeau „kotinos” – coroane din ramuri de măslin.

Pentru grecii antici, măslinul a fost privit și ca un simbol al păcii, înțelepciunii, fertilității și victoriei și se credea a fi un dar de la Atena, zeița greacă a înțelepciunii.

Economia locală a insulei va avea de suferit timp de ani de zile ca urmare a distrugerii acestor măslini vechi. În fiecare an, exporturile de măsline contribuie cu aproape 650 de milioane de euro la economia națională a Greciei.

Tăierea măslinilor va escalada inevitabil tensiunile – care se fierb deja de luni de zile – între localnicii greci și migranții ilegali.

Tabăra de migranți Moria, care găzduiește aproximativ jumătate din cei 50.000 de imigranți ilegali care locuiesc pe Lesbos, este de ceva timp un butoi cu pulbere.

Luna trecută, Vocea Europei a relatat de la o biserică greacă ortodoxă care a fost vandalizată de migranții furioși din tabăra Moria.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge