Nedumeriri legate de coronavirus

By | 9 aprilie, 2020
Distribuie prietenilor!

Ceea ce voi scrie în continuare se bazează exclusiv pe informații oficiale prezentate fie la televiziuni și pe site-uri serioase de pe Internet, fie în comunicatele oficiale ale Guvernului, deci nu poate fi vorba de fabulații, fantezii sau teorii ale conspirației. Este o listă sumară a unor lucruri care intră în contradicție cu realitatea, cu logica și cu bunul simț, care ar trebui clarificate, dacă vrem să trăim într-o lume ancorată în realitate și bazată pe adevăr.

  1. În urmă cu aproximativ o lună la știrile de la postul Pro TV s-a afirmat că virusul numit COVID-19 este de 3 ori mai blând decât virusul gripei sezoniere, care are o rată a mortalității de 3 ori mai mare. Dacă este adevărat, atunci de ce vedem pe toate posturile indivizi îmbrăcați în combinezoane de protecție ca în filmele SF și se face atâta panică de parcă acest virus te omoară instantaneu sau te transformă în zombi? De ce nu s-au luat aceleași măsuri de protecție în anii trecuți și în cazul gripei sezoniere care a făcut mult mai multe victime decât coronavirusul chinezesc?
  2. Pe data de 14 ianuarie OMS posta pe Twitter că virusul din Wuhan nu se transmite de la om la om. Cum se face că acum din ceea ce se spune la știri reiese că acest virus este foarte contagios și s-a răspândit pe toată planeta în doar 2 – 3 luni? A mințit atunci OMS sau mint televiziunile acum?
  3. În urmă cu câteva zile l-am văzut pe Adrian Streinu-Cercel, care se pare că este specialist în boli infecțioase, spunând că ”acest virus parșiv se ascunde în praf și mizerie” și în consecință toate străzile trebuie spălate cu detergent și dezinfectate. Din câte am aflat, tot de la specaliști, virușii nu sunt tocmai organisme vii, precum bacteriile sau alte microorganisme, deci nu se pot înmulți în afara organismului uman, nici nu pot rezista mai mult de câteva minute sau ore în aer liber. Hendrik Streeck, directorul Institutului de Virologie si Cercetare HIV de la Universitatea din Bonn a declarat într-un interviu că în urma cercetărilor efectuate de echipa sa, a ajuns la concluzia că virusul nu se poate transmite prin atingerea unor obiecte din mediul înconjurător. Deci cum pot fi pline străzile de viruși în aceste condiții și de ce toată această isterie cu dezinfectarea? Domnul Cercel ne trombonește?
  1. Zecile de mii de români care se întorc în țară în aceste zile sunt oprite la graniță și oamenii sunt băgați în carantină chiar dacă nu s-a dovedit că au contactat vreun virus. Cu toate acestea, Guvernul, prin ordonanță militară, oferă multor altor români posibilitatea de a pleca la muncă în UE, în țări cu zone de risc și în condițiile stării de urgență, fără nicio problemă, ba chiar le pune la dispoziție și curse charter în acest scop. Deci cei care intră în țară din UE prezintă un mare pericol, dar pentru cei care pleacă în UE nu există niciun pericol?!
  2. La posturile de televiziune se difuzează aproape non-stop spoturi în care suntem îndemnați obsesiv să ne spălăm pe mâini să evităm contactele sociale, să purtăm mască și… să facem vaccinul antigripal. Întrebare: având în vedere că nu există un vaccin pentru COVID-19, la ce ne folosește vaccinul antigripal??? Propagandă pro vaccinare?!
  3. Acest presupus virus care a provocat isterie la nivel global, se pare că a apărut în China în orașul Wuhan din provincia Hubei. Dar se pare că nu a infectat toată China, ci s-a limitat doar la acea regiune. Atunci cum se face că el a ajuns atât de repede în Europa, SUA și pe toată planeta, înainte să infecteze toată China și Asia? Se pare că Asia este mult mai puțin afectată decât Europa și America. Asta înseamnă că cei din Wuhan au făcut drumuri special în Europa și SUA, doar ca să infecteze aceste zone și in Occident viteza de răspândire a virusului este mult mai mare decât în China și Asia?
  4. Tot de la știri am aflat că 80% din cei infectați cu coronavirus nu au simptome și nu se îmbolnăvesc, iar cei care se îmbolnăvesc, în general fac forme ușoare ale bolii. Dacă e așa, având în vedere că până acum au fost înregistrate 5202 de infectări, asta înseamnă că sunt 1040 de persoane care s-ar putea îmbolnăvi și dintre acestea doar o mică parte ar putea avea forme grave ale bolii care necesită spitalizare. În România la ora actuală există aproximativ 120.000 de paturi de spital. Atunci, de ce se face atâta caz că medicii și personalul medical sunt depășiți de situație că nu pot face față numărului mare de cazuri și că spitalele ar fi supraaglomerate?

Însă cea mai mare nedumerire pe care o am este aceea că nu înțeleg de ce, atât televiziunile cât și atutoritățile, folosesc mijloace moderne din publicitate și marketing pentru a ne vinde ”teama de coronavirus”, așa cum firmele renumite încearcă să-și vândă diversele produse comerciale. Să fie vorba doar de grija față de noi cetățenii și față de sănătatea publică? Mă îndoiesc.

8 păreri la “Nedumeriri legate de coronavirus

  1. Vlad

    Frica, cea mai periculoasa pandemie

    Daca acest Covid 19 ar fi fost atat de periculos (in cazul in care este real) si se raspandeste cu rapiditate chiar prin atingerea de suprafete ori contactul cu mizeria, atunci Ferentariul ar fi trebuit sa fie in integralitate la terapie intensiva.
    Am vorbit cu un medic, iar acesta mi-a spus ca virusul s-a raspandit in Europa datorita turistilor chinezi care au luat cu asalt in special atractiile turistice, evident Italia si Spania. Consider aceasta afirmatie a medicului respectiv ca fiind un sablon netrecut prin filtrul gandirii.
    In mijloacele de transport nu mai poti practic sa calatoresti din cauza dezinfectantilor pe baza de clor. Te ustura narile si stranuti de parca chiar suferi de gripa!
    Dupa cateva zile de o oarecare panica in care mai vedeam noaptea pe strada cate un politist cu un jandarm si un caine, neoficial lucrurile au inceput sa reintre in normal, adica in haosul democratic in care in special tiganii umbla pe strada de parca ar cauta aur!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Da, la mine în cartier, aseară un grup de vreo 10 – 15 țigani se alergau pe stradă și se stropeau cu apă aruncată din pet-uri. Un alt grup cu sticle de alcool în mână căutau o scară de bloc în care să petreacă. Ca de obicei, carantina și starea de urgență este numai pentru fraieri.

  3. Goran

    Oare nu e toată isteria asta provocată pentru a fi mai usor implementată „salvarea”,care va veni de la un vaccin izbăvitor, mult așteptat de populația îngrozită?
    Se cam leagă faptele. Pun pariu ca pana sa ne scoată din starea de urgență vom avea votată în parlament o lege a vaccinarii obligatorii.Si cine va produce,vinde vaccinul va deține controlul populației…

  4. Realistul

    Eu personal cred că traversăm încă o criză a capitalismului, diversiunea cu coronavirusul este pentru vulg. Nu globalizarea este în criză ci motorul acesteia capitalismul. Acum scuza a fost inventată, a prins la mase, nu băncile sunt devină, nici capitaliștii lacomi, virusul este vinovat de dezastrul social și economic în care trăim, dacă nu ar fi apărut virusul omenirea trăia în raiul capitalist, așa că o vom lua de la capăt să reconstruim raiul capitalist, an de an să raportăm noi creșteri economice, să urce pib-ul până la cer…

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Toate crizele din capitalism sunt artificiale și au ca scop transferul de bogăție de la săracii care o produc la bogații care și-o însușesc. Dar acum se pare că scopul este înrobirea definitivă a populației într-un Stat Polițienesc Global prin fascism și terorism medical.

  6. Dan Tănăsescu Post author

    Da, mai mult ca sigur că vaccinarea obligatorie și medicația forțată vor fi legiferate, nu numai în România, ci pe întreaga planetă.

  7. George Răileanu

    Dacă vaccinarea obligatorie este inevitabilă, atunci demersul dumneavoastră nu are sens. De ce mai spuneți publicului? Induce o abulie, care nu e neapărat obligatorie. Dacă o masă suficientă de oameni se opune, și ceilalți își vor da seama cine e opresorul. Istoria nu e scrisă. Eu le-am spus cunoștințelor mele (câteva isterice puse pe făcut binele cu forța pt aplauze) că dacă cunosc pe cineva al cărui copil a pățit ceva in urma unui vaccin obligatoriu, le voi da direct taților adresa lor. Să le explice ălora cum e vaccinul necesar și obligatoriu. Acum s-au astâmpărat și nu mai pedalează la petiții online.

  8. Dan Tănăsescu Post author

    Eu nu urmăresc nimic prin demersul meu în afară de a exprima o opinie. Nu am fantezii că sunt salvatorul neamului sau al planetei și că acest articol va schimba ceva. Și nu înțeleg ce abulie aș putea induce publicului observațiile mele. Sunt lucruri la vedere pe care le știe cam toată lumea de la televizor sau de pe Internet. Plus de asta eu nu am spus nimic în articol despre vaccinarea obligatorie și articolul nu este despre vaccinarea obligatorie, ci despre unele nepotriviri și contradicții în narațiunea oficială despre subiectul coronavirus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge