Produsele medicale, fie și testele de coronavirus, nu oferă garanții sau certitudini. Dacă veți căuta mai multe informații despre analizele făcute chiar și în laboratoarele medicale, veți constata că rezultatele eronate nu sunt deloc rare.
Dacă nu era suficient faptul că au fost descoperite teste deja contaminate cu virusul COVID-19, aflăm că, în varianta în care nu sunt contaminate, testele pot oferi rezultate fals pozitive. În acest context, probabil că, la finalul acestui articol, vă veți întreba cum se testează și se confirmă persoanele infectate cu COVID-19: cu termoscaner-ul? Cu termometrul? Cu contaminarea prin testare? Cu pixul și parafa? Cu presupusul?
Nu este disponibilă, până în prezent, dovada că noul virus COVID-19 a fost patentat (detectat, izolat, măsurat, comparat și cuantificat). Ttestele pentru detectarea nCov 2019, au fost efectuate cu stocuri de virusuri deja existente, dintr-o banca de gene (Gen bank: MN908947.2 ) pentru a imita proba clinică. Cităm din studiul pentru care aveți sursa mai jos:
Focarul continuu al noului coronavirus apărut recent (2019-nCoV) reprezintă o provocare pentru laboratoarele de sănătate publică, deoarece mostrele de virus izolat nu sunt disponibile.
[…].
Prin coordonarea dintre laboratoarele academice și cele publice, am confirmat exclusivitatea analizelor bazate pe 297 de exemplare clinice originale care conțin un spectru complet de virusuri respiratorii umane. Materialul de control este disponibil prin intermediul arhivei europene pentru virusuri – Global (EVAg), un proiect de infrastructură al Uniunii Europene.
Sursa: NCBI
Mergând mai departe, din documentul oficial cu instrucțiuni de utilizare în timp real a testelor de coronavirus, aflăm că Centrul de Control si Prevenție a Bolilor din SUA (CDC) admite că testul coronavirus este nesigur. În acest document, CDC stabilește liniile directoare privind modul în care testul (RT-PCR) ar trebui folosit și ce înseamnă (cum se interpretează) rezultatele. Acest test, utilizat în toată lumea, acolo unde este disponibil, se numește PCR (Polymerase Chain Reaction) – reacție de polimerizare in lanț. Iată un paragraf din documentul CDC despre interpretarea rezultatelor. Vă sugerăm să îl cititi de mai multe ori.
„Rezultatele [testelor] sunt pentru identificarea ARN 2019-nCoV. ARN 2019-nCoV 2019 este, în general, detectabil în partea superioară și inferioară a tractului respirator al pacientului în timpul infecției. Rezultatele pozitive sunt indicativele unei infecții active cu 2019-nCoV, dar nu exclud infecția bacteriană sau coinfecția cu alte virusuri. Agentul care a fost detectat s-ar putea să nu fie cauza definitivă a bolii. Laboratoarele din Statele Unite și teritoriile sale sunt obligate să raporteze toate rezultatele pozitive autorităților de sănătate publică corespunzătoare.
Rezultatele negative nu exclud infecția 2019-nCoV și nu ar trebui utilizate ca unică bază pentru tratament sau alte decizii de administrare a pacientului. Rezultatele negative trebuie combinate cu observații clinice, cu istoricul pacientului și informații epidemiologice.”
Sursa: FDA
Să trecem peste contradicția flagrantă expusă în paragraful citat mai sus din documentul celor de la CDC și să mergem direct la subiect, mai exact – pasajul cheie din acest alineat:
„Rezultatele pozitive sunt indicativele unei infecții active cu 2019-nCoV, dar nu exclud infecția bacteriană sau coinfecția cu alte virusuri. Agentul care a fost detectat s-ar putea să nu fie cauza definitivă a bolii.Agentul care a fost detectat (coronavirusul) s-ar putea să nu fie cauza definitivă a bolii.”
Mai, exact, CDC admite că testul poate fi fals pozitiv – adică, deși persoana testată nu este infectată cu COVID-19, la testare, poate reieși că este.
Totodată, CDC mai spune că testul ar putea confirma că virusul există în corpul cuiva dar acest virus poate să nu constituie infectarea cu noul coronavirus. De ce? Deoarece absolut toate testele sunt teste pentru coronavirusul generic HKU1 sau OC43 (simple răceli) iar persoanele au fost testate cu astfel de teste.
După cum am aflat din primul studiu, virusul nu a fost izolat iar testele au fost făcute în baza unor virusuri mai vechi din Gen bank: MN908947.2 pentru a imita proba clinică. Drept urmare, așa se explică numărul mare de persoane depistate pozitiv dar fără simptome: asimptomaticii. Conform O.M.S., sunt doar 7 laboratoare în lume care pot testa COVID-19 așa cum confirmă și acest articol de pe site-ul lor iar testele pentru coronavirus au fost puse pe piata de abia pe 13 martie în SUA, conform comunicatului de presă lansat de Roche. Cei testați pozitiv, nu sunt altceva decât persoane cărora li s-a depistat o simplă viroză rebotezată.
Am stabilit că testele pot avea rezultate ambigue sau chiar false. În cel mai bun caz, ele atestă existența unui virus în corpul pacientului, ceea ce nu este deloc imposibil. Dar nu atestă că acest virus este COVID-19.
O altă problemă este că testele nu pot determina cum se replică acest virus în organism iar aici apare o nouă dilemă: pentru a ajunge să provoace boala(infecția), virusul trebuie să fie replicat de milioane de ori în organism iar testele PCR și rPCR nu au atributul de a indica proporția cantitativă a virusului din organism ci doar prezența acestuia. De asemenea, nu există certitudinea clară că este vorba despre COVID-19 sau alt virus.
Potrivit unui studiu, având în vedere ca nu s-a izolat virusul iar testarea se face prin căutarea markerilor genetici, există o probabilitate de 75%, ca aproape jumătate din testele pozitive, să fie fals-pozitive. Din rezultatele și concluziile studiului:
„Rezultate: Când rata de infecție a contactelor strânse, sensibilitatea și specificitatea rezultatelor raportate a fost luat ca punct de referință, valoarea predictivă pozitivă a screeningului activ a fost de doar 19,67%, în schimb, rata fals-pozitivă a rezultatelor pozitive a fost 80.33%. Rezultatele analizei de sensibilitate multivariată-probabilistică au susținut constatările cazurilor de bază, cu o probabilitate de 75% pentru rata fals-pozitivă a rezultatelor pozitive, față de 47% [la cazurile de bază].”
Concluzii: În contactele strânse ale pacienților cu COVID-19, aproape jumătate sau chiar mai mulți dintre „indivizii infectați asimptomatici” raportați în testarea activă a testului de acid nucleic pot fi fals pozitivi.
Sursa: PubMed
Din Financial Times aflăm că guvernul britanic refuză să folosească aceste teste și a recunoscut că niciunul dintre testele de anticorpi de 17,5 m pe care le-a ordonat în lupta împotriva pandemiei coronavirusului nu funcționează suficient de bine pentru a fi utilizat.
Eșecul testelor este semnificativ și sugerează că suntem foarte departe de a putea lansa un program eficient de testare în masă. Guvernul lucrează cu nouă companii care au dezvoltat teste de anticorpi coronavirus, care analizează dacă cineva s-a recuperat din boală și este probabil să fie imun. Testele sunt evaluate de cercetători de la universitatea din Oxford, dar până în prezent, fiecare s-a dovedit a nu fi de încredere.
Un studiu amplu realizat prin contribuția a opt macrobiologi din Hong-Kong și Statele Unite, explică în detaliu cauzele rezultatelor fals pozitive în cazul coronavirusului asociat cu sindromul respirator sever (SARS-COV). Studiul aprofundează tipuri de testare și dovezile practice, obținute prin experimente, care dovedesc faptul că incidența rezultatelor fals-pozitive nu este deloc izolată.
Cu toate astea, rezultatele testelor de COVID-19 sunt raportate către instituțiile de sănătate publică, înregistrate ca și cazuri de coronavirus și adăugate la statisticile naționale și internaționale.
În aceste condiții, este perfect justificat să ne îndoim de statisticile oficiale cu numărul cazurilor de coronavirus, atât la nivel internațional cât și național.
Dacă nu v-au surprins destul informațiile prezentate până acum, este bine să știți că, în România, centrul de testare și tratament este Matei Balș – Institutul de Boli Inventate, unde managerul unității, doctorul Streinu Cercel, fabrică gripe, ciuperci și epidemii din pix și parafă, așa cum relatează și investigația independentă realizată de cei de la Rise Project. Tot doctorul Cercel este și una dintre persoanele avizate să dea detalii oficiale în presă și massmedia despre ultimile noutăți și prognoze legate de coronavirus și alte virusuri. Paradoxal, nu-i așa?
Ghid global oficial pentru declararea tuturor deceselor pe COVID-19
Dacă tot am analizat instrucțiunile oficiale date de CDC pentru utilizarea testelor fals pozitive de coronavirus, să ne reamintim și manualul oficial pe care CDC l-a transmis unităților medicale din toată lumea, pentru înregistrarea deceselor în perioada pandemiei. Acest manual comunicat oficial, de CDC pe 4 martie 2020, se găsește aici. Din el, cităm un pasaj important:
„Este important să subliniem că boala Coronavirus 2019 sau COVID-19 trebuie raportată pe certificatul de deces pentru toți decedații unde ar fi cauzat sau se PRESUPUNE că a cauzat sau a contribuit la moarte.”
Sursa: CDC
Precum se observă, directivele sunt clare: se preia pacientul bolnav de orice afecțiune, se pune diagnostic preliminar, iar când acesta decedează, i se închide fișa pe deces de COVID-19. Se pune parafa, apoi se comunică în presă și celor care se ocupă de statistică.
În încheiere, reiterăm întrebările întrebările de la începutul articolului despre cum se testează și se confirmă persoanele infectate cu COVID-19: cu termoscaner-ul? Cu termometrul? Prin intoxicarea cu clor? Cu contaminarea prin testare? Cu pixul și parafa? Cu presupusul?
https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=778846802929231&id=100024117553294
Minunata sinteza.
Am publicat si eu pe tema asta:
https://feli-popescu.blogspot.com/2020/12/drosten-autorul-testului-de-guvid-si.html
Feli´s last blog post ..Dr. Ryke Geerd Hamer despre INEXISTENTA virusurilor
@Feli: Da, am citit de pe blogul tău și alte articole, precum cel despre dr. Stefan Lanka.