Teatru de ”pandemimă” cu salvări

By | 9 septembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Nu știu cum e treaba în restul țării, dar la București se pare că este în desfășurare o campanie stradală de răspândire a panicii în rândul populației prin intermediul ambulanțelor, în special cele de la SMURD. La acestea se mai adaugă uneori și mașinile de poliție și autospecialele de pompieri.

În aparență salvările gonesc pe străzi cu sirenele și semnalele luminoase pornite, de dimineață până noaptea și chiar și în timpul nopți, pentru a transporta pacienți în stare gravă, dar în realitate nu este chiar așa. E vorba de un teatru, o regie a Guvernului prin care se încearcă să se inducă un sentiment de panică și de îngrijorare în rândul populației.

Să nu credeți că spun aceste lucruri bazându-mă pe ce am visat azi-noapte, așa cum fac mulți păreriști online! Am și argumente în acest sens.

De exemplu, într-o zi mergeam la cumpărături și pe șosea mergea în viteză o salvare SMURD cu luminile stroboscopice și alarma pornite. Am crezut inițial că aleargă la un caz sau de la un caz, dar, după nici un minut, o văd mergând în sens opus, în direcția din care tocmai venise. Asta înseamnă că doar patrula pe șosea ca să fie văzută de lume!

În altă zi, pe la mine prin zonă, era parcată, în fața unui bloc, o dubă aparținând SMURD, plină de lumini clipitore, având la volan și pe scaunul din dreapta doi indivizi echipați în costume de cosmonaut și cu ecrane de ”pepsiglas” pe față. Pe mașină scria: ”Transport personal și victime multiple”. Aparent așteptau un pacient bolnav de Covid, dar de ce dubă pentru transport victime multiple? După câteva minute văd aceeași mașină, parcată în fața altui bloc! Deci, la fel, băieții doar făceau figurație, teatru de pantomimă, pentru a fi văzuți de oameni și pentru a inspira teamă și îngrijorare.

Cred că e suficient de clar că avem de-a face cu o operațiune psihologică, având ca scop inducerea percepției la nivel public că avem de-a face cu un mare pericol și că situația este foarte gravă. Dacă la acestea mai adăugăm și efectul psihologic al purtării măștilor, al ”distanțării sociale”, al anunțurilor alarmiste și isterice de la televiziuni, despre noi cazuri de infectări și decese, nu este de mirare că foarte multă lume a fost determinată să creadă într-o pandemie care de fapt nu există.

4 păreri la “Teatru de ”pandemimă” cu salvări

  1. Stela

    Da, și eu am observat. Și nu doar eu.
    Iată un articol, ceva mai vechi, de prin luna mai care spune cam același lucru.

    https://mihaiandreialdea.org/page/2/

    În rest, mă gândesc oare cum se vor descurca elevii cu masca, distanțarea și cum vor decurge cursurile în anul școlar care tocmai va începe? Și mai am sentimentul, că noi, nu am făcut îndeajuns ca să nu ia amploare această mascaradă 🙁 .

  2. Stela

    Am modificat ceva la enunț și din păcate mi-a apărut de 3 ori.

  3. Aleks

    Acum două zile mergeam de la Snagov spre București iar până în Otopeni o ambulanță smurd staționa pe banda a doua cu girofaruri aprinse deși nu era niciun pacient. Atunci mi-am dat seama că avem de aface cu operațiunea amintită în articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge