Serviciile telecom s-ar putea scumpi de 6 ori

By | 6 septembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Angajarea României în fața SUA de a impune companiilor telecom să renunțe la echipamentele Huawei va implica costuri mari de retehnologizare a operatorilor de comunicații mobile, costuri care vor fi suportate în final de consumatori. Mai exact, asta ar însemna creşterea preţurilor și a abonamentelor de şase ori.

Cornel Lozneanu, vicepreşedintele executiv al Camerei de Comerţ şi Industrie România-China, a vorbit, la DC News, despre implicaţiile pe care le-ar putea avea proiectul de Lege privind implementarea tehnologiei 5G care a fost dezbătut pe data de 24 august, în cadrul unei şedinţe publice organizată de Ministerul Transporturilor, dacă ar fi implementat în forma propusă.

„Concluziile au fost extreme de triste. Ne aflăm în faţa unor riscuri mari pentru că, în momentul de faţă, riscăm prin această forţare de a face 5G-ul cu un anumit competitor – pentru că piaţa asta nici nu este foarte mare – o întârziere de cel puţin 3-5 ani pentru implementare. În condiţiile în care noi dezbatem faptul că vrem telemedicină, vrem educaţie online. Ori 3-5 ani înseamnă enorm de mult.

Iar costurile sunt extreme de mari. Numai operatorii mobili vor avea pierderi estimate la 5 miliarde, bani pe care vor dori să-i recupereze de undeva. Într-un final cred că acest lucru se va îndrepta spre consumatorul final. Din evaluările existente până acum, un posibil scenariu era cu creşterea preţurilor, a abonamentelor, de şase ori. De la 3 euro la 18 euro. E o sumă mare. Pentru că absurditatea acestui proiect este susţinerea că tot echipamentul de la 2G,3G şi 4G trebuie retras. Lucru care nu are nicio justificare. Pentru că reţeaua 5G poţi să o faci separat”, a declarat Cornel Lozneanu.

Sursa: DCNews

Acesta este doar unul din multele ”avantaje” ale parteneriatului strategic cu aliatul nostru de peste ocean, gestionat cu multă ”înțelepciune” de Iohannis și gașca lui de nevertebrate politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge