Continenţa sexuală

By | 6 ianuarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Continenţa sexuală şi abstinenţa activă sunt cele două posibilităţi de alegere pentru aspirantul la desăvârşire spirituală. Ele sunt aspecte ale lui Brahmacharya, una dintre regulile ce formează codul etic şi moral al zoghinilor. Brahmacharya înseamnă înfrânare, reţinere, control deplin conştient al funcţiei sexuale atât la bărbat, cât şi la femeie.

Spre deosebire de abstinenţa activă, în care se renunţă complet la activitatea sexuală prin tehnici yoghine speciale de transmutare şi sublimare, bărbatul ajungând să nu mai aibă poluţii nocturne, iar femeia reuşind gradat să-şi suspende ciclul menstrual, continenţa sexuală presupune un control deplin conştient al funcţiei sexuale în cuplu. Aceasta implică contactul sexual cu posibilitatea atingerii unui număr nelimitat de orgasme de către cei doi iubiţi, dar care nu se finalizează prin ejaculare la bărbat şi nici prin descărcarea potenţialului specific la femeie.

Prin realizarea cu succes a continenţei sexuale în cuplu, trăirea amoroasă devine plenară, dispare senzaţia de vlăguire şi somnolenţă care urmează ejaculării, jocul amoros poate dura oricât de mult, dispare riscul sarcinii nedorite, armonia de cuplu se amplifică.

Ejacularea este admisă numai atunci când cuplul doreşte să procreeze, însă chiar şi atunci cei iniţiaţi au posibilitatea de a şti cu exactitate momentul cel mai potrivit pentru a concepe un băiat sau o fată şi zodia în care ei doresc să se nască copilul.

Iniţiaţii tantrici au înţeles demult importanţa uriaşă a forţei sexuale, considerată drept energia, forţa fundamentală a eului nostru şi motorul întregii vieţi pe această planetă. În trăirile amoroase cu continenţă, sexualitatea nu este niciodată un scop în sine, ci un mijloc care are valoare proprie în procesul de autocunoaştere şi perfecţionare spirituală a fiinţei umane.

De reţinut este faptul că în general cuplurile care practică continenţa sexuală sunt confruntate cu mult mai puţine situaţii conflictuale în viaţă, confuzii sau probleme lăuntrice, sunt mai profund fuzionate, mai armonioase din toate punctele de vedere şi rezistă mai mult timp.

tantra

O părere la “Continenţa sexuală

  1. Pingback: Amorul tantric – continenţa sexuală « Dan Lee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge