Angajatul 3 în 1

By | 22 februarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Prin locurile pe unde am lucrat în ultimul timp, am auzit destul de frecvent sintagma „angajat 3 în 1” sau „angajat pakistanez„. Asta însemnând un angajat care face cât mai multe lucruri, aparţinând unor posturi diferite, iar la salariu se mulţumeşte cu sume foarte mici, umilitoare chiar.

Acum, pentru că sunt în căutarea unui job, m-am uitat pe mai multe site-uri de recrutare online şi am văzut că asta a devenit chiar o regulă. Pe lângă posturile pentru voluntari, la care nu eşti plătit, dar ai o mulţime de atribuţii şi trebuie să fii foarte bine pregătit, am văzut multe anunţuri unde profilul angajatului se încadrează foarte bine în formula „3 în 1”.

De exemplu, pentru un post amărât de operator/administrator de magazin online, pe lângă sarcina de bază, aceea de a actualiza conţinutul site-ului cu produse, descrieri şi preţuri, mai trebuie să îndeplineşti o serie de atribuţii şi responsabilităţi corespunzătoare altor 2 – 3 joburi diferite. Trebuie să menţii legătura cu clienţii şi furnizorii, să administrezi importul/exportul de produse, să închei parteneriate şi contracte de publicitate etc. Deci pentru un post cu muncă de rutină şi probabil plătit la acest nivel, mai trebuie să faci şi pe directorul de vânzări, de marketing şi PR.

Domnule, o fi criză, or fi oamenii nemâncaţi, dar chiar aşa de proşti ne credeţi???

4 păreri la “Angajatul 3 în 1

  1. Laocoon

    Asta e sistemul: civilizatie = sclavagism! Stiu si eu astfel de situatii. Angajatii sunt pusi sa munceasca enorm, cat ar munci normal 3 oameni, si apoi sunt acuzati de „lipsa de eficienta”! Unii, mai slabi de inger, chiar ajung sa creada ca ar fi „ineficienti”. In acelasi timp sunt o gramada de sefi si sefuleti (adevarati kapo) care efectiv taie frunza la caini! Bineinteles, sclavii au salariile cele mai proaste in timp ce sefii stau pe mii de euro fara sa faca nici o activitate productiva.

  2. DeeDee

    Eu numai posturi de genul asta am gasit de cand m-am apucat sa caut, prin 2007. Si chiar daca nu scrie in anunt, o sa afli la interviu. Si e pacat ca si salariile sunt foarte mici, la cata munca se cere. Plus ca se cer si studii, si experienta si de toate… Pai daca le am, ce pisici sa caut la un tut care vrea un 3 in 1? Eventual ar vrea si cu „atributii” pe sub birou.
    .-= DeeDee´s last blog ..Tatu & Lady Gaga – White Gay Romance =-.

  3. Dan Lee Post author

    Hmmm… Capitalism = Sclavagism, aş spune… Şi asta va fi soarta voastră până în veacul cel de pe urmă. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge