Băsescu iar ne minte

By | 5 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

Citesc pe stirileprotv.ro că Traian Băsescu a declarat azi, la şedinţa de bilanţ a MApN, următoarele:

„Să ne imaginăm că Guvernul nu ar reuşi să impună niste cheltuieli rezonabile de funcţionare a statului, în care intră şi cheltuielile cu sporuri inventate şi cheltuilelile cu tot soiul de avantaje speciale şi aşa mai departe. Efectul ar fi că la sfârşitul anului 2010 ar trebui să facem un nou împrumut că să putem să plătim toate facilităţile de care au beneficiat categorii în mod nejustificat: sporuri de zâmbet în administraţia locală, spor să vină îmbrăcat decent sau mai ştiu eu ce sporuri, că are antenă deasupra cartierului”

Să baţi tot timpul monedă pe ideea sporurilor nesimţite şi al salariilor nejustificate ale bugetarilor mi se pare demagogie ieftină, manipulare şi minciună sfruntată. Asta din mai multe motive:

1. Orice contabil poate să confirme faptul că, în orice instituţie, de stat sau privată, cheltuielile cu salariile reprezintă un procent mic în comparaţie cu totalul cheltuielilor.

2. Persoanele care beneficiază de „sporuri şi salarii nesimţite” sunt în număr nesemnificativ, raportat la totalul salariaţilor, care au în mare majoritate au salarii de mizerie.

3. Statul nu poate împrumuta miliarde de euro, pentru a-i schimba apoi la casa de schimb valutar din colţ în lei şi cu aceşti bani, să plătescă salariile bugetarilor şi pensiile. Aceşti bani intră la Banca Naţională şi de ei vor profita în primul rând băncile comerciale private şi favoriţii lor.

4. Statul român nu trăieşte numai din împrumuturi externe. Lunar încasează miliarde de euro de la populaţie, din TVA, impozite pe salarii,  contribuţii la asigurări sociale, chirii şi o droaie de alte taxe care nu există în alte ţări. Unde se duc aceşti bani???

Aşa că Băse, mai bine lasă-neeee, lasă-neeee!

M...e, v-am spus!

M...e, v-am spus!

Sursa foto

O părere la “Băsescu iar ne minte

  1. Victor

    PRIMUL motiv pt care cred eu ca nu are dreptate (dupa parerea mea, motivul „zero” conform numerotarii adoptate in articol) il constituie faptul ca EI sunt la putere, si nu doar de la alegerile din toamna trecuta ci de mai bine de cinci ani, asa ca – daca intr-adevar „ei” considera ca aceste „venituri nesimtite” (oare cine le-o fi acordat?) sunt motivul care ne dezechilibreaza economia – CINE i-a impiedicat ca deja sa le fi „corectat” pana acum? Da’ CHIAR ACUM – CINE ii impiedica sa le corecteze? Nu mai are „seful” suficienta autoritate asupra lor incat sa-i poata determina s-o faca? Se revolta Boc (asa cum facuse Tariceanu) si nu se mai supune la ordin?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge