Împărtăşirea credinţei

By | 4 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Credinţa este o forţă creativă imensă pentru umanitate. Unii chiar spun despre credinţă, că ar crea însăşi realitatea în care trăim. Astăzi este la modă printre bloggeri să iei în bătaie de joc valorile şi simbolurile creştine, chiar în zilele de sărbătoare, aşa cum este cazul zilei de azi a Sfintelor Paşti. Mulţi o fac pur şi simplu din prostie şi ignoranţă, la care se adaugă un spirit teribilist. Alţii spun că sunt supăraţi doar pe instituţia bisericii, care este ipocrită, coruptă şi păcătoasă. Ei spun că este suficient ca fiecare să aibă propria credinţă pe care o păstrează în suflet şi o trăieşte în intimitate.

Tocmai aici este problema. Credinţa individuală este slabă şi neputincioasă dacă nu eşti un sfânt, un iluminat sau Iisus Hristos. Dacă nu eşti o persoană absolut excepţională credinţa ta are slabe speranţe să facă minuni. În schimb, atunci când mai multe persoane îşi unesc sufletele într-un singur glas, aşa cum se întâmplă în timpul unei slujbe religioase, credinţa se amplifică foarte mult, căpătând puteri impresionante. Se formează, ceea ce în ezoterism se numeşte egregor, o conştiinţă, un suflet colectiv, care poate muta munţii din loc cu forţa sa. Din acest motiv este necesară comunitatea întru credinţă, de aceea avem nevoie de religie organizată, de ritual şi de tradiţie.

Astăzi, deasupra României, dimpotrivă, pluteşte un egregor malefic, menit să distrugă tot ce e bun în noi şi în această ţară. Această entitate malefică a fost creată prin intoxicarea creierelor românilor timp de două decenii cu o propagandă ostilă şi distructivă,îndreptată împotriva tradiţiilor, naţiunii, bunului simţ şi al omeniei.

Dacă fiecare român şi-ar uni gândurile şi inima cu a celorlalţi pentru un ideal comun, pentru o viaţă mai bună, sunt sigur că ţara noastră ar scăpa în câteva luni de criză şi de toate probleme care o apasă.

Până atunci să ne bucurăm măcar azi de sărbătoarea Sfintelor Paşti, profitând de faptulcă a mai rămas ceva care să ne unească în plan spiritual şi să ne petrecem sărbătoarea în pace şi armonie. HRISTOS A ÎNVIAT!

invierea-mantuitorului-nostru-isus-hristos

6 păreri la “Împărtăşirea credinţei

  1. Pingback: Tweets that mention Impartasirea credintei | Dan Tănăsescu -- Topsy.com

  2. Victor

    ADEVARAT A-‘NVIAT!

    Sarbatori fericite!

    On-topic:
    1. „…dacă nu eşti un sfânt, un iluminat sau Iisus Hristos.”
    SAU? Ce consideri dumneata ca nu a fost Iisus: sfant, SAU iluminat?
    2. Nu de doua decenii incoace, ci de cand ma stiu eu (binisor peste cinci decenii) romanii N-AU „tinut laolalta”, n-au fost „uniti in cuget si-n simtiri” – din acest punct de vedere eu ii invidiez in primul rand pe evrei, dar si pe tigani, si pana si pe unguri…
    CE anume te-ar face sa crezi ca asa-a, „brusc, spontan si dintr-o data”, numa’ fi’n’ca-‘s Pastile, acuma situatia s-ar schimba?

    In privinta problemei religiei organizate (precum si asupra esoterismului) prefer sa ma abtin sa comentez: parerea mea (a mea personala) e diferita de cea expusa aici de dumneata si poate ca nu e chiar cel mai propice moment pt o asemenea dezbatere.

  3. liliana

    Adevarat a inviat !

    Multumesc pentru informatiile pe care ni le furnizati. Astazi v-am descoperit. Cautam ceva despre dl. ZHO RONG FU..
    Sunt in cautarea unei solutii pentru sotul meu care este bolnav.
    Nu pote prectica Qi gong pentru ca nu vede. Am vrea sa incercam sa mergem la dl. ZHO dar nu stim adresa exact si cum s procedam.
    Ma puteti ajuta ?
    Va multumesc anticipat si va urez sa aveti parte de tot binele din lume.

  4. Dan Lee Post author

    Mă bucur că găsiţi utile informaţiile de pe acest blog. Din păcate nu am mai ţinut de mult legătura cu domnul Zhu Rong Fu. Să tot fie vreo 10 ani… Ultima oară când l-am întâlnit, avea un cabinet medical pe Şos Ştefan cel Mare, în apropiere de instersecţia de la Obor. Pe partea dreaptă când mergeţi înspre Lizeanu, la parterul primului bloc este un cabinet, cu o firmă scrisă cu litere chinezeşti. Am trecut de curând cu autobuzul prin zonă şi încă mai era acolo. Puteţi face la dânsul tratamente cu acupunctură, masaj şi remedii naturale chinezeşti. Toate cele bune şi succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge