Serialul State de România promovează rasismul şi discriminarea românilor

By | 9 aprilie, 2010
Distribuie prietenilor!

Seara, din lipsă de altceva, mă mai uit la serialul „State de România„. Pe lângă faptul că este un kitsch total, iar actorii sunt de-a dreptul cabotini, acest serial mai are în plus şi o tentă rasistă şi jignitoare la adresa românilor şi a persoanelor de rasă caucaziană.

În primul rând, aproape toate personajele de etnie română sunt persoane de rangul doi şi/sau subordonate ţiganilor. Aceste personaje sunt mai mereu ironizate, insultate, bruscate şi umilite de cele de etnie rromă, care sunt un fel de baroni locali. Femeile albe în marea majoritate sunt prostituate, sau au o moralitate îndoielnică.

Aspectul rasist cel mai evident este faptul că românii sunt numiţi, în serial, de către ţigani, „spălăciţi”. Relaţiile de cuplu oficiale cu „spălăciţii” sunt descurajate, în vreme ce relaţiile extraconjugale sunt permise. De exemplu Minodora, de etnie rromă îl sfătuieşte pe Thierry (Cabral), care este negru, să renunţe la relaţia cu „spălăcita” de Andreea (Dana Rogoz), pentru că „spălăcit plus spălăcită egal love, dar negru cu spălăcită, nu”. În schimb bulibaşa State Potcovaru (Gheorghe Visu), are pe post de amantă pe Lilica, (Alexandra Ignat) o prostituată româncă, care este acceptată de toată familia, inclusiv de „nevasta oficială”, Flacăra (Carmen Tănase).

Să înţeleg de aici că anti-discriminarea şi „political correctnes”, se aplică doar pentru minorităţi?! Invers nu este valabil? Poate peste 10 – 20 de ani, când românii vor fi minoritari în România, ne vom bucura şi noi de „binefacerile” discriminării!

state de romania

2 păreri la “Serialul State de România promovează rasismul şi discriminarea românilor

  1. Pingback: Tweets that mention Serialul State de România promovează rasismul şi discriminarea românilor: Seara, din lipsă de altceva, mă mai uit ... -- Topsy.com

  2. Atlantis

    De cand au aparut aceste seriale abjecte ,,Inima de tigan, Regina, State de Romania” , am atras atentia la aspectele discriminatorii anti-romanesti si anti-caucaziene. Am vrut chiar sa iau o initiativa de unul singur pt a intimida Media Pro sa renunte la productia lor. A functionat oarecum, pt ca si ,,peretii au urechi”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge