Exerciţii Guo Lin Qi Gong

By | 27 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

Câteva exerciţii Guo Lin Qi Gong, pe care le-a tradus mai demult dintr-un material de pe Internet.

I. Trei respiraţii şi trei închideri şi deschideri

Stai drept cu braţele relaxate. Inspiră pe nas şi expiră pe gură de trei ori. Apoi imaginează-ţi că există un câmp de energie între mâini. Când inspiri, imaginează-ţi cum câmpul de energie depărtează şi împinge mâinile una faţă de cealaltă. Când expiri, imaginează-ţi cum câmpul de energie scade şi mâinile revin la poziţia iniţială. Fă asta de trei ori.

II. Ridicări şi coborâri cu închideri şi deschideri

Stai cu picioarele depărtate la aproximativ o lungime de picior cu braţele atârnând pe lângă corp. Apoi ţine mâinile sus în faţa pieptului. Ţine-le la o distanţă de o lăţime de umeri. Când inspiri imaginează-ţi că există un câmp de energie între mâini şi energia împinge mâinile depărtându-le. Îndoaie genunchii şi coboară poziţia. Când expiri imaginează-ţi cum câmpul de energie scade. Mâinile revin la poziţia iniţială ( pe lângă corp). Îndreaptă picioarele. Repetă de trei ori. În continuare fă un pas înainte. Ţine mâinile în faţa pieptului la o distanţă de o lăţime de umeri. Când inspiri imaginează-ţi că există un câmp de energie între mâini şi energia împinge mâinile depărtându-le. Când expiri imaginează-ţi că câmpul de energie
scade; coboară mâinile şi îndoaie genunchii. Repetă de trei ori.

III. Relaxarea taliei

a. Mişcarea braţelor şi taliei

Stai cu picioarele depărtate la o lăţime de umeri. Aşează mâna dreaptă peste punctul (Marea de Qi) la un inch şi jumătate (aprox. 4 cm) sub ombilic. Aşează mâna stângă cu dosul mâinii pe punctul de acupunctură Shensu. (Punctele Shensu se află la un inch (2,5 cm) şi un inch şi jumătate la stânga şi la dreapta punctului Mingmen. Punctul Mingmen se află pe coloana vertebrală la nivelul ombilicului, opus faţă de acesta). Când inspiri ridică braţul din faţă (braţul drept) în faţa corpului şi continuă mişcarea până deasupra capului. Apoi expiră şi coboară braţul continuând să-l mişti printr-o mişcare amplă, circulară în spate până mâna ajunge pe punctul Shensu drept. Repetă şi cu celălalt braţ. Repetă exerciţiul de trei ori.

b. Întoarcere în poziţia arcaşului

Aşează-ţi ambele mâini pe spate cu dosul palmelor peste punctele de acupunctură Shensu. Fă un pas înainte cu piciorul stâng şi îndoaie genunchiul stâng până nu mai vezi degetele de la picior. Piciorul drept este menţinut întins. Lungimea posturii este de aproximativ lungimea unui picior. Păstrează poziţia pe durata cât numeri până la şase sau nouă. Repetă şi pe partea cealaltă. Repetă exerciţiul de şase ori.

c. Înclinări înainte

Aşează-ţi ambele mâini pe spate cu dosul palmelor peste punctele de acupunctură Shensu. Stai cu picioarele depărtate la o lăţime de umeri. Înclină-te înainte cam 15 – 20 de grade. Repetă exerciţiul de trei ori.

O părere la “Exerciţii Guo Lin Qi Gong

  1. Pingback: Exerciţii Guo Lin Qi Gong - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge