Acest stil de Qi Gong a fost creat de maestra Guo Lin, o pictoriţă chineză tradiţională. În 1949, ea a fost diagnosticată cu cancer uterin şi a suportat o operaţie de histerectomie în Shanghai. În 1960 cancerul a reapărut, cu metastaze la vezica urinară, necesitând o nouă intervenţie chirurgicală la Beijing, unde i s-a îndepărtat o parte din vezica afectată. După o nouă revenire a bolii medicii i-au mai dat 6 luni de trăit.
Maestra Guo Lin nu a renunţat la speranţa de a se face bine, şi şi-a amintit că, în copilărie, bunicul ei, un preot taoist o învăţase o serie de exerciţii Qi Gong. După ce a practicat o perioadă fără niciun rezultat, ea a început să studieze texte vechi despre Qi Gong şi şi-a creat propriul program de exerciţii. A practicat cu perseverenţă zilnic câteva ore şi într-o jumătate de an cancerul a dispărut.
În 1970 a început să predea metoda sa altor oameni afectaţi de cancer şi există numeroase mărturii ale acestora care susţin vindecarea completă a numeroase tipuri de cancer. Mulţi oameni din China şi din întreaga lume s-au îndreptat spre Beijing pentru a se alătura maestrei Guo Lin şi a practica metoda sa. Zilnic, între trei şi patru sute de oameni studiau şi practicau cu ea tehnici de Qi Gong pentru vindecarea cancerului.
Un aspect particular al acestei metode de vindecare este „Qi Gong-ul mergând” (Walking Qi Gong), maniera de a exersa energia în timp ce practicantul se plimbă în aer liber. În America există şi astăzi în parcuri numeroşi practicanţi ai aceste metode.
Doamna Guo Lin s-a stins din viaţă în anul 1984, la 20 de ani după ce medicii îi mai dăduseră 6 luni de trăit. A vindecat şi a ameliorat suferinţa a mii de oameni în această perioadă, devenind o celebritate naţională şi a lăsat în urma sa o serie de discipoli care continuă să predea celor suferinzi această metodă de vindecare.
Pingback: Exercitii Guo Lin Qi Gong | Dan Tănăsescu