Xiang Gong sau Qi Gong-ul parfumat

By | 30 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

Qi Gong-ul „parfumat” a fost făcut public pentru prima oară de Marele Maestru Tian Rui Sheng. Acesta s-a născut şi a trăit în Luo Yang, o străveche capitală chineză, timp de nouă dinastii şi este singurul moştenitor al acestui stil de Qi Gong. Este un stil budhist de nivel înalt creat de un călugăr acum două mii de ani. Se numeşte Qi Gong „parfumat” pentru că, atunci când cineva exersează, poate remarca în aer un miros de parfum. Practicarea sa va ajuta oamenii să-şi dezvolte înţelepciunea. Qi Gong este o străveche dar de asemenea o modernă, avansată, nedezvaluită şi profundă ştiinţă, numai atunci când o persoană practică la un anumit nivel, putând s-o înteleagă. Demonstraţiile Maestrului Tian la mari adunări, au convins milioane de oameni să practice Qi Gong.

Sunt întotdeauna ofiţeri de poliţie timişi de Biroul de Securitate Publică pentru a asigura securitatea atunci când sunt adunaţi mulţi oameni pentru a primi tratamentul Maestrului Tian. Maestrul Tian poate face ca ţigările să miroasă urât pentru aceia care vor să se lase de fumat, poate elimina numaidecât tumori şi multe alte boli ale multor oameni, poate face să apară imagini sau cuvinte pe notes-urile sau hârtiile spectatorilor, poate face ca degetele sau picioarele lor să rămână lipite şi să nu mai poată fi dezlipite decât la comanda sa şi adesea există o aură strălucioare şi multicoloră în jurul său, atunci când Maestrul doreşte ca ea să fie văzută.

Multe alte fenomene s-au întâmplat în jurul Maestrului Tian. Unul dintre ele, în luna aprilie 1995, s-a produs când peste o sută de oameni care aveau faţa ciupită de vărsat de vânt, şi-au recăpătat toţi, din nou, pielea fină a feţei, după unele rapoarte şi relatări. Aceste fenomene sunt rezultatul practicii sale vreme de cincizeci de ani. Când avea doisprezece ani, era foarte bolnav şi familia sa era prea săracă pentru a-l putea duce să-l vadă un doctor. Un călugăr bătrân, pe nume Shi Wu Kong, a apărut în faţa uşii sale şi i-a spus că urma să-l vindece şi să-l înveţe Qi Gong, dar i-a spus că nu trebuie să înceapă să îi înveţe şi pe alţii timp de cincizeci de ani.

Cincizeci de ani mai târziu, în luna mai 1988, situaţia politică din ţară era mult mai favorabilă pentru practicanţii de Qi Gong. Maestrul Tian a anunţat că urma să înceapă să predea Qi Gong, lucru care a surprins lumea din jur, pentru că Tian fusese un muncitor cu un aspect obişnuit care nu arătase niciodată vreun semn că ar şti ceva despre Qi Gong.

Primul său seminar a constat în tratarea a două sute de oameni dintre care şaptesprezece erau muţi.. în prima noapte o persoană mută şi-a recăpătat auzul şi a fost capabilă să pronunţe propoziţii simple. Când seminarul, care a durat în total treizeci de ore, s-a încheiat, cincisprezece oameni muţi erau capabili să vorbească şi mulţi dintre oamenii bolnavi s-au însănătoşit. Veştile s-au răspândit rapid şi oamenii au început să-l cunoască. Profesorul său a prezis exact momentul potrivit pentru ca el să înceapă să predea.

Maestrul Tian a fost sprijinit pe deplin de autorităţi şi o duzină de înalţi lideri au scris pancarte cu litere mari pictate pentru el, lucru care este o mare onoare în cultura chineză. Mulţi înalţi lideri din guvern au învăţat stilul său de Qi Gong şi unii lideri de vârf au dat autografe pe cartea sa. Maestrul tratează oamenii prin lecturi sau prin multe alte metode.

El spune oamenilor că numai exersând Qi Gong în mod constant, o persoană se poate însănătoşi şi poate rămâne sănătoasă. El mai spune că numai oamenii buni pot învăţa stilul său, nu şi criminalii – acestora chiar le va înrăutăţi starea sănătăţii. Dar dacă ei vor să-şi schimbe viaţa, pot de asemenea să înveţe Qi Qong o săptămână mai târziu. Maestrul şi familia sa au dus o viaţă obişnuită şi au donat bani celor care aveau nevoie.

Oamenii pot învăta primul nivel uitându-se la casetele sale video. Pentru a învăţa nivelul al doilea, este mai bine să apelezi la un instructor de Qi Gong „parfumat”. Acest stil nu necesită lucru mental şi este cel mai bine atunci când mulţi oameni exersează împreună. Este foarte bine să exersezi în timp ce te uiţi la televizor. Dacă o persoană exersează singură, este mai bine să dea drumul la televizor pentru ca mintea sa să nu fie nevoită să se concentreze asupra exerciţiului. Maestrul Tian permite să fie predate numai primul şi al doilea nivel nu şi cele avansate – persoanele avansate fiind instruite de el personal.

Maestrul Tian spune că dăruieşte acest tip de Qi Gong oamenilor din întreaga lume care iubesc pacea. El are elevi în multe ţări, inclusiv în Statele Unite. El şi dr. Yan Xin sunt numiţi „Buddha în viaţă” de către poporul chinez, dar amândoi susţin că sunt doar simpli oameni. Acest tip de Qi Gong este usor de învăţat, dar conţine o teorie greu de descifrat. Exersarea sa nu va cauza probleme. A devenit cel mai popular stil de Qi Gong din China, şi este răspândit în multe alte ţări.

Exerciţiile primului nivel sunt în special pentru clădirea bazei unei sănătăţi mai bune şi ajută oamenii să devină mai inteligenţi şi mai energici. Când o persoană practică Qi Gong, întreaga sa familie beneficiază. Poţi practica în timp ce te uiţi la televizor, în maşină, în timp ce vorbeşti la telefon, te plimbi, etc. Constă numai în mişcări ale părţii superioare a corpului. Nivelul de bază trebuie exersat timp de 3 – 6 luni, timp în care devii mai sănătos, înainte de a începe al doilea nivel. Trebuie să execuţi relaxat, şi cu zâmbetul pe buze. O atitudine pozitivă este importantă pentru că prin ea trimiţi un mesaj corpului, pentru ca mintea şi Qi Qong-ul să se „uneasca” pentru a lupta împotriva bolii. Când eşti neîncrezător în privinţa exerciţiului, trimiţi o energie negativă înăuntrul corpului şi corpul şi mintea ta încetează să mai lucreze împreună.

Un maestru Qi Qong este capabil să trateze un pacient fără ca acesta să ştie. El sau ea sunt de asemenea capabili să trateze un pacient care respinge tratamentul, dar se va consuma mai multă energie din partea maestrului pentru a „lupta” cu această energie negativă şi maestrul poate fi chiar vătămat. De obicei, însă, un maestru Qi Gong va dori să trateze un pacient care vrea să înveţe Qi Gong. Când un maestru oferă un tratament prin Qi (energie internă, n.t.), este ca şi cum ar dona sânge pacientului (dar nu exact la fel. Maestrul îşi poate recâstiga energia rapid prin exerciţiu.)

Prin acest tip de Qi Gong te poţi vindeca singur şi poţi rămâne sănătos, exersând în mod constant. Trebuie să exersezi nivelul întâi timp de trei până la şase luni şi te vei simţi mult mai bine sau chiar vindecat, apoi poţi începe să înveţi nivelul al doilea de la un instructor de Qi Qong. Dacă după trei luni nu ai simţit nicio ameliorare, Maestrul Tian sugerează să încerci alt stil de Qi Gong, pentru că acesta nu şi-se potriveşte.

Notă: Am tradus acest articol cu câţiva ani în urmă, după un material din anul 1996. De atunci este posibil să fi apărut informaţii noi legate de acest stil şi despre maestrul Tian Rui Sheng.

Xiang Gong nivelul I

0 păreri la “Xiang Gong sau Qi Gong-ul parfumat

  1. jhonyboxing

    Buna domnule Dan!Am vrut sa ma uit la video din aceasta pagian si am constatat ca lipseste,cum pot sa fac sa mai discut cu dv despre Chi Kung?Am deschis un forumm in care este incadrata si sectiune chi kung…imi dorec mult sa adun in aceasta sectiune pe toti prtacticantii de chi kung din romania,sa purtam discutii sa ne documentam,acesta este linkul unde va puteti inscrie si sa discutam,despre acesta arta mununata!http://china.ucoz.ro/forum/va asteptam cu drag!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge