Noţiuni de numerologie

By | 15 octombrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Numerologia este ştiinţa ezoterică ce are ca obiect de studiu corespondenţa dintre numele şi data de naştere a unei persoane şi personalitatea, predispoziţiile şi destinul său. Spre deosebire de ştiinţele exacte, aritmetica, algebra sau matematica în general, numerologia este interesată de aspectul simbolic, arhetipal al numerelor, de vibraţia subtilă, ezoterică, corespunzătoare acestora.

Să luăm spre exemplu, numerele 1, 2 şi 3, care în aritmetică reprezintă doar cantităţi. În numerologie cifra 1 simbolizează unicitatea, Dumnezeu, voinţa sau individul. Cifra 2 ne duce cu gândul la cuplu, relaţie, asociere, complementaritate, bărbatul şi femeia etc. Cifra 3 simbolizează Sfânta Treime, legătura între două entităţi (2 + 1), deci comunicare, expresie, rude apropiate etc.

Dacă în cazul datei de naştere legătura cu numerele este evidentă, în cazul numelui unei persoane aceasta poate este mai puţin evidentă. Dar având în vedere originile numerologiei, care are o strânsă legătură cu Cabbala iudaică, această corespondenţă este cât se poate de naturală. Vechiul alfabet ebraic era alcătuit din 22 de semne, care aveau în acelaşi timp şi rolul de cifre.

Astăzi, în numerologia modrenă, bazată pe alfabetul latin, trebuie făcută o conversie a numelor şi denumirilor analizate, atribuind fiecărei litere o valoare numerică, de la 1 la 9, pe baza următorului tabel:

tabel conversie

În anumite situaţii sunt luate în considerare şi cifrele 11, 22 sau 33, care au o semnificaţie ezoterică specială.

Următoarea etapă este calcularea aşa numitei reducţii ezoterice a numerelor. Această metodă constă în adunarea cifrelor numerelor, rezultate din adunare, între ele, până ce obţinem un număr alcătuit dintr-o singură cifră.

De exemplu să luăm anul 1968. Avem 1 + 9 + 6 + 8 = 24 = 2 + 4 = 6. Deci reducţia ezoterică a anului 1968 este 6.

Sau în cazul prenumelui Dan. Avem: D = 4, A = 1, N = 5. Deci suma numelui este 4 + 1 + 5 = 10 = 1 + 0 =1.

Prin calcule succesive, aplicate atât numelui, prenumelui cât şi datei naşterii, plus diverse combinaţii, se obţin mai multe numere, care apoi sunt analizate şi interpretate pe baza valorii lor simbolice de care aminteam mai sus. Această interpretare poate fi făcută pe baza unor lucrări din domeniu, dar depinde în cea mai mare măsură de abilităţile, talentul şi înzestrarea spirituală a celui care face analiza.

2 păreri la “Noţiuni de numerologie

  1. Pingback: Numerologia caldeeana | Dan Tănăsescu

  2. Pingback: Cum puteti afla care sunt zilele bune pentru a lua o decizie | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge