Mesajul preşedintelui de Anul Nou, arc peste timp

By | 1 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Uitaţi cum ţine un preşedinte al României, discursul de Anul Nou în faţa naţiunii! În decembrie 1988, Nicolae Ceauşescu îşi transmitea ultimul mesaj de Revelion la cumpăna dintre ani. Un an mai târziu a fost trădat de camarazi, executat la Târgovişte şi şi-a petrecut Anul Nou în Ghencea, într-o foaie de cort.

Azi, Traian Băsescu spune că a renunţat la discursul public de Anul Nou pe motiv că nu a fost invitat de autorităţile locale:

Şi anul trecut, dacă vă aduceţi aminte, am renunţat să fiu într-o piaţă, chiar era imediat după alegeri, am fost într-un restaurant, am ieşit pe trotuar, am spus „La mulţi ani!”. Trebuie să vă spun un lucru: ca să te duci într-o piaţă, trebuie să te invite un primar. De când la Bucureşti nu mai este primar PDL, n-am mai primit vreo invitaţie. Am mai încercat prin ţară, la Braşov într-un an, dar dacă nu te invită un primar, unde să te duci peste programul omului?

Iar legat de mesajele televizate înregistrate, spune că i s-a întipărit în minte imaginea lui Ceauşescu şi a lui Iliescu „urând românilor dintre steaguri”:

Puteam foarte bine să le fac într-un studio, între steaguri, dar mi-a rămas atât de întipărită în minte imaginea lui Ceauşescu şi pe urmă a lui Iliescu urând românilor dintre steaguri, încât am refuzat varianta asta, clasică să spunem pentru un preşedinte român. Şi am tot încercat alte soluţii. Asta e.

Oare cum l-o fi tulburat pe Băsescu, imaginea răposatului Ceauşescu spunând urări dintre steaguri?! Cred că este vorba, mai degrabă, de o altă imagine, cea de la Târgovişte, cu pereţi şi dictatori ciuruiţi de gloanţe. Un fleac!

4 păreri la “Mesajul preşedintelui de Anul Nou, arc peste timp

  1. Pingback: Mesajul preşedintelui de Anul Nou, arc peste timp - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. cumnatu'

    Nea Traian a inceput sa se cam ascunda.nu stiu de ce.el e de-al nostru,popular,mie personal imi lipseste,mi-e dor de dansul lui cu doamna Maria pe la toate terasele pe unde oprea sa-si faca plinul.acum il vedem dansand dupa perdea filmat din copac,ce-i asta?nu-l mai invita nimeni pe nicaieri sa ne spuna la multi ani!toata lumea s-a suparat pe el.Eu spun ca oamenii sa-si reconsidere atitudinea fata de primul om in stat ca asta e suparacios si la un moment dat o sa se supere si o sa ne lase singuri si eu unul nu vreau asta ,mie imi place nea Traian.TRAIASCA BASESCU siPARTIDUL(PDL)

  3. cumnatu'

    Eu spun doar ca are si el sentimente.Personal nu mai vreau sa-l vad cum plange ca-i face toata lumea nasoale.Cu ce a gresit el ca 5 mil de romani l-au vrut inca 6 ani presedinte.De ce sa fie el vinovat ca are o fata retardata mintal si noi romanii am trimis-o in P.E.Asa ca mai usor cu criticile la adresa lui,acum daca a avut ghinion copilul ala si s-a dat cu capul in dosul palmei lui fara intentie Patriciu trebuia sa-l faca sa planga in halul ala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge