Emil Boc, descendent al unui vechi clan comunist

By | 20 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Deşi se ştia mai demult că Emil Boc a fost un activist comunist de frunte pe vremea lui Ceauşescu, aflăm dintr-un articol din România Liberă că, mai mult de atât, se trage dintr-o veche familie comunistă din Răchiţele.

Istoricul Marius Oprea face o serie de dezvăluiri legate de războiul din anii ’50 dintre clanul Boc şi partizanii rezistenţei anti-comuniste din satul natal al actualului premier. Citez din articol:

Fratele bunicului lui Boc a fost primul primar comunist al comunei Răchiţele. El i-a vânat pe partizani, cu potere. Teodor Şuşman l-a omorât. Apoi comuniştii l-au omorât pe unul dintre copii lui Şuşman, altor doi li s-a dat foc într-o şură. Şuşman a fost executat şi el tot într-o şură, Securitatea a deschis focul.

În Răchiţele sunt două familii: Şuşmanii şi Bocii. În trecut, Şuşman a obţinut pentru moţi pădurile vechi de la austrieci, prin decret regal. Acum, pădurile şi gaterele din Răchiţele sunt ale familiei Boc. Când Şuşman s-a retras în munţi, că au venit comuniştii, ai lui Boc au preluat tot.

Interesant este că Traian Băsescu, cel mai fervent anti-comunist declarat, îl susţine pe Emil Boc de ani buni la cârma Guvernului, iar acesta se declară cel mai „de dreapta” reformator al statului din ultimele două decenii. Aflaţi mai multe din înregistrarea video.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge