Ministerul Finanţelor şi austeritatea

By | 4 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Am primit o scrisoare recomnadată de la ANAF, prin care îmi este trimisă declaraţia de impunere pentru veniturile realizate în anul 2009. Din document reiese că mai am de plătit la stat 0 lei, iar statul are să-mi returneze mie 0 lei.

De ce mai trebuia să-mi trimită mie MF această notificare, dacă este doar o formalitate?! Ultima oară când am depus o declaraţie de venit prin poştă, m-a costat în jur de 5 RON. Presupunând că mai sunt în situaţia mea încă 10.000 de contribuabili (deşi cred că sunt mult mai mulţi), rezultă că statul a cheltuit, numai pentru a trimite aceste declaraţii 50.000 de RON! Oare câte se puteau face cu aceşti bani economisiţi? De exemplu, se puteau plăti cel puţin 100 de pensii!

4 păreri la “Ministerul Finanţelor şi austeritatea

  1. Meneopol

    Eu, în paranoia mea aş face socoteala invers. Îţi dai seama cîţi bani ajung în visteria statului nejustificat prin aceste declaraţii de venit şi alte asemenea acte? Nimeni nu va face socoteala la bani mărunţi.
    Meneopol´s last blog post ..Ape tulburi

  2. Meneopol

    Nu declaraţiile aduc cîştig dar plimbarea lor prin poştă pe taxe aparent mici sau timbrele fiscale… Jumuleală de-asta ca picătura chinezească!
    Meneopol´s last blog post ..Ape tulburi

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Păi în cazul ăsta ar avea de câştigat doar Poşta Română şi nişte firme de „băieţi deştepţi” sau funcţionari delapidatori, nu şi statul român. 🙂

    Puţin offtopic: Timbrele fiscale nu se folosesc în aceste declaraţii, iar cele judiciare de la notariat au fost desfiinţate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge