Este Realitatea TV o marionetă a Cotrocenilor?

By | 23 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Asta se întreba unul din invitaţii într-o emisiune de la Realitatea TV din această seară. Dacă analizez evoluţia postului patronat de Sorin Ovidiu Vântu din ultimele luni, tind să înclin către un răspuns afirmativ. În ultimul timp jurnaliştii de la Realitatea a îndulcit mult tonul critic la adresa puterii, ba chiar i-au premiat pe Emil Boc şi Traian Băsescu la gala „Zece pentru România”.

Scandalul din ultima vreme legat de pensiile militarilor în rezervă, mă face să-mi întăresc această convingere. În primul rând sunt aproape convins că declaraţia dată de preşedintele ţării ieri, în timp ce ieşea dintr-un supermarket, a fost aranjată. De unde a ştiut reporterul Realitatea TV că Băsescu este la cumpărături şi de ce i-a pus tocmai această întrebare? Asta în contextul în care în această după-amiază, Traian Băsescu a avut o consfătuire la Cotroceni cu Emil Boc, Gabriel Oprea şi alţi reprezentanţi ai guvernului, exact pe tema recalculării pensiilor militare. Să înţeleg că, dacă preşedintele nu se întâlnea „din întâmplare” cu reporterul respectiv, la cumpărături, nu ar fi fost preocupat de problema iscată de acest scandal, care a stat în prima linie, în presa din ultimele zile?!!!

Cred că Băsescu, mai degrabă, speriat de amploarea pe care poate să o ia demonstraţia de mâine, 24 ianuarie, programată de Sindicatul cadrelor militare disponibilizate, a organizat cu Realitatea TV această mică scenetă de supermarket, pentru a calma spiritele şi a disipa nemulţumirea manifestanţilor, pozând în acelaşi timp în justiţiar şi salvator.

Cel mai tare m-a uimit afirmaţia din această seară a unei moderatoare de la acest post TV, care răspundea unui invitat, la acuzaţia acestuia, că Traian Băsescu este un dictator, cu argumentul că „Băsescu nu poate fi un dictator, deoarece el vrea să facă ceea ce este bine.” (!!!) Aş fi vrut să îi pot răspunde „duduiţei” că un dictator este dictator nu pentru că face ceea ce este bine sau rău, ci pentru că decide singur ce este bine şi ce este rău pentru un popor.

Dacă la tot ce am spus până acum mai adaug şi faptul Sorin Ovidiu Vîntu s-a internat din nou în ziua procesului, probabil din cauza unei „dosarite acute”, cred că tabloul este complet.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge