Zoso este fiul lui Marius Petcu şi eu sunt frate cu Mihai Tănăsescu

By | 25 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi m-am convins definitiv că presa online de la noi e „praf” şi are credibilitate aproape zero. După ce a izbucnit scandalul în care liderul CNSLR Frăţia Marius Petcu este acuzat de luare de mită, bloggerul zoso, pe numele său real Vali Petcu, a profitat ca de obicei de situaţie şi a scris pe blog un articol în care dă impresia că liderul sindical este tatăl său:

Eu n-am o legătură foarte strânsă cu tata. Am învăţat cât am putut de la el, am fost parteneri în nişte firme, după care drumurile noastre s-au despărţit. Gen, a trecut ceva vreme de când nu ne-am mai văzut, deşi mai vorbim din când în când la telefon. Tata nu ia mită. N-are de ce. Câştigă foarte bine, munceşte enorm pentru banii pe care îi ia, a construit cu mâna lui nişte case şi a încercat să îşi vadă de treaba lui.

Realitatea a preluat numaidecât informaţia şi a publicat-o ca ştire.

Imediat, zeci de bloguri sau publicaţii locale, au preluat “ştirea”, fără să gândească şi fără să mai caute măcar o singură altă sursă. Chiar şi ziarul “Cotidianul” pe care îl consideram o publicaţie serioasă, a postat acest lucru ca pe o ştire reală şi fără măcar să îl contacteze pe Vali Petcu.

După ce Realitatea a văzut numeroasele comentarii în care erau ridiculizaţi şi acuzaţi de lipsă de profesionalism, au modificat titlul articolului şi o parte de conţinut, spunând că l-au contactat pe bloggerul zoso, dar acesta nu a vrut să dea explicaţii suplimentare. Ştirea a apărut temporar şi pe site-ul Adevărul, dar băieţii s-au prins mai repede şi au ştres imediat pagina.

Eu nici măcar nu a trebuit să caut prea mult dovezi, ca să-mi dau seama că zoso blufează, ca de obicei. Toată lumea care îl cunoaşte ştie că profită de astfel de ocazii pentru a crea controverse şi a-şi spori notorietatea. Din multele “flame-uri” pe care le-a lansat pe Internet şi care au fost mai apoi preluate de presă fără a fi verificate, îmi amintesc acum doar cazul campaniei anti-fumat având-o ca imagine pe Mihaela Rădulescu. Cei care ştiu despre ce vorbesc îşi aduc aminte cum o întreagă echipă de la Antena 2 a fost destituită şi o emisiune a fost suspendată pentru că a preluat ca ştire de pe blogul lui zoso sloganul modificat al campaniei, care spunea că Mihaela Rădulescu este dispusă să facă sex oral celor care se lasă de fumat.

Dacă eşti o instituţie de presă serioasă, nu poţi să publici o ştire bazându-te doar pe un articol de blog şi o coincidenţă de nume. Aşa, mâine-poimâine poate îmi dă şi mie prin cap să scriu că sunt fratele lui Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la FMI şi l-am pus pe acesta să-l oblige pe Băsescu să facă împrumutul de 20 de miliarde de euro! 😆  Şi ar fi culmea să citesc după aceea ştirea în Adevărul sau Cotidianul! 😆

Update: În final cei de la Realitatea au recunoscut că au luat ţeapă de la zoso şi au confirmat faptul că totul a fost o farsă. Prea târziu însă, prea târziu…

Contactată de REALITATEA.NET, directoarea de cabinet a lui Marius Petcu, Mirela Teodosiu a infirmat informaţia. „Vali Petcu nu este fiul lui Marius Petcu. Gata, v-am confirmat-o”, a declarat aceasta.  Totodată, surse politice din apropierea lui Petcu au infirmat şi ele informaţia.

REALITATEA.NET îl felicită pe Zoso pentru farsa reuşită.

5 păreri la “Zoso este fiul lui Marius Petcu şi eu sunt frate cu Mihai Tănăsescu

  1. Doro

    Şi eu aş face farse d-astea dacă aş avea un blog aşa de popular 🙂

  2. Anime Addict

    Tu vrei să spui la început ”presa televizată sau scrisă, plătită gras datorită auto-umflatei sale credibilități și acceptul ei de a fi cenzurată de cine dorește și care dețin site-uri online” este praf.
    Cât despre zoso, am observat că ai certuri cu el de mult, deci nu prea pot să țin cont că modurile în care îl caracterizezi sunt obiective.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge