Parcare sau părculeţ pentru copii?

By | 6 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ştim cu toţii că numărul automobilelor a crescut foarte mult în ultimii ani şi găsirea unui loc de parcare devine din ce în ce mai dificilă, chiar şi în faţa propriei locuinţe. La mine în faţa blocului este un spaţiu verde în jurul căruia a fost turnat beton, pentru a amenaja locuri de parcare. Dar acest lucru nu a fost suficient, multe din maşinile celor care locuiesc în zonă, sau ale celor care sunt în vizită pe la cineva, erau parcate pe acest spaţiu cu pământ şi iarbă. În rest, atunci când nu era umplut de maşini, spaţiul era folosit de câte un cocalar, pentru un grătar ad-hoc, sau de Crăciun, la tăierea porcului.

De vreo două zile încoace, şi-au făcut apariţia nişte „dorei” îmbrăcaţi în salopete albastre, care au încercuit perimetrul cu bandă galbenă. Azi au început ceva lucrări acolo şi la început am crezut să repară vreo conductă de apă sau vreun cablu electric avariat, dar, după câteva ore m-am lămurit: băieţii montează leagăne, tobogane şi alte chestii de joacă pentru copii. Se face un părculeţ. Şi nu mă miră acest lucru, având în vedere că azi în România se construiesc părculeţe şi la ţară, la marginea pădurii. 😆

Acum îmi imaginez cum se vor juca prichindeii de prin împrejurimi… Pe terenul respectiv se află şi un bătător pentru covoare. Dacă acesta nu va fi desfiinţat (este ultimul care mai există) copii se vor da în leagăne într-un nor de praf şi gaze de eşapament, încojuraţi de maşini care parchează sau pleacă. Astfel, ei vor creşte într-un mediu curat, sănătos şi vor creşte mari şi puternici prin grija Primăriei şi a Ministerului Mediului, care nu s-au gândit la afaceri oneroase, ci doar să cheltuie banii contribuabililor, pentru binele copiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge