Michelle Devine, o tânără britanică de 28 de ani, şi-a deschis un salon de frumuseţe pentru copii cu vârste începând de la 3 ani. Ideea i-a venit după ce şi-a supus propria fiică de 2 ani unui astfel de tratament la un salon de acest gen din Marbella.
Salonul, deschis în Brentwood, Essex oferă micuţelor tratamente faciale, machiaj, aplicări de rujuri şi luciu de buze, manichiură sau coafuri. La etaj există o canapea roz, o combină stereo roz, teancuri de prosoape roz, cască pentru uscarea părului roz şi chiar tronuri roz de prinţese. Două angajate, de vârstă şcolară, oferă acolo servicii de manichiură şi tatuaje în formă de fluture. Părinţii pot aranja, de asemenea, ca fetiţele să fie aduse de acasă la salon cu o limuzină roz, iar la intrare să fie aşteptate de un fotograf care va mima o şedinţă foto tip paparazzi.
Această problemă a sexualizării precoce a copiilor şi transformarea lor în „produse de consum” îngrijorează de mai mult timp opinia publică occidentală, dar cu toate astea ea continuă să atingă cote alarmante. Mulţi părinţi îşi împing proprii copii pe un astfel de drum, considerând că acesta este un model sigur de reuşită în viaţă. Numai în Statele Unite se cheltuiesc lunar în jur de 24,3 milioane lire sterline pentru produse cosmetice destinate fetelor cu vârste între 7 şi 12 ani.
Citeşte mai multe pe Daily Mail
Desi unii au bani sa isi permita absolut orice lux acest lucru nu inseamna ca ceea ce fac este un lucru inteligent.
Igiena da este importanta, dar cosmetizarea si aplicarea de produse gen creme, lotiuni pe un ten ce nu are nevoie de o astfel de ingrijire provoaca o tensiune la nivelul epidermei ce va avea un efect contrar. In plus acesti copii vor trai cu senzatia ca tot ce fac tine de aspect si doar asta e ceea ce conteaza.