De ce nu vor disparea prea curând câinii comunitari

By | 18 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Orice problemă nu poate fi rezolvată decât dacă se acţionează asupra cauzelor care au produs-o. La fel stau lucrurile şi în cazul celei legate de înmulţirea câinilor comunitari din oraşe sau de la periferia acestora. Atât timp cât anumite persoane sau grupuri au interesul ca această problemă să persiste, ba mai mult, o şi amplifică prin camapanii de propagandă în presă, ea nu îşi va găsi o rezolvare durabilă.

Iată care sunt motivele pentru care problema câinilor fără stăpân apare periodic pe tapet dar nu este niciodată rezolvată:

  • Primăriile şi organizaţiile locale nu au interesul şi voinţa necesare rezolvării acestei probleme, atât timp cât nu iese un comision substanţial din acest lucru.
  • ONG-urile au tot interesul să existe câini comunitari, pentru a-şi primi în continuare fondurile de la sponsori şi a justifica cheltuirea acestora.
  • Multe organizaţii care pretind că au luat măsuri, nu au făcut altceva decât să plătească la ecarisaj o taxă pentru a scoate de acolo câini, pe care îi lasă apoi din nou pe stradă, de multe ori fără să fie castraţi.
  • Sursa principală de câini vagabonzi sunt persoanele care locuiesc la case sau în comunele de la periferia oraşelor, care, imediat ce căţeaua a fătat, iau puii şi îi abandonează printre blocurile din oraşe, pe maidane, sau în curţile diferitelor fabrici şi instituţii.

În aceste condiţii, eutanasierea câinilor fără stăpân, nu ar rezolva deloc problema, rezultatul fiind doar la uciderea inutilă a unor animale nevinovate. Între timp la Deva nişte şmecheri au început să împuşte câinii din mers, din maşini de teren. Spuneţi şi voi, aţi putea să eutanasiaţi căţeii din acest filmuleţ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge