Românii au talent la cerşit

By | 26 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

În general nu mă uit la emisiuni gen „Românii au talent” sau „Dansez pentru tine”, pentru că mi se par foarte plicticoase, regizate şi în opinia mea, sunt pentru spălat creierul şi imbecilizat poporul.

Dacă mă uit totuşi, o fac spre sfârşit, când se decid câştigătorii, pentru că în rest nu mă interesează. Aşa s-a întâmplat şi aseară la finala primei ediţii a emisiunii „Românii au talent”. M-am uitat spre sfârşit, pentru că mă plictisea să revăd aceleaşi evoluţii ale concurenţilor şi aceleaşi comentarii regizate ale juriului.

Lucrurile s-au întâmplat şi de această dată ca la „Dansez pentru tine”, adică publicul a votat cazul social şi nu talentul concurenţilor. Adrian Ţuţu a fost mai abil în manipularea şi impresionarea telespectatorilor, introducând în textul melodiei referiri la părinţi, Dumnezeu şi sentimente patriotice, iar asta a convins publicul, deşi performanţa sa a fost doar aceea de a vorbi ritmat în microfon.

După reacţiile celorlalţi doi finalişti, Valentin Dinu şi Narcis Iustin Ianău, care păreau resemnaţi înainte de anunţarea câştigătorului, am unele bănuieli că votul a fost măsluit şi se ştia dinainte cine va fi cel desemnat. Totuşi, nu aş fi vrut să fiu în pielea lui Adrian Ţuţu în acea seară; la ce emoţii avea şi cât de „aerian” părea, chiar mă aşteptam să îşi piardă minţile sau să leşine în direct! 😆

6 păreri la “Românii au talent la cerşit

  1. DeeDee

    Sunt de acord cu tine. Eu una am tinut cu Narcis de la cap la coada, si dealtfel n-am fost singura. Nu-mi explic cum a castigat Tzutzu (indiferent ca fost aranjament sau vot), dar parerea mea e ca producatorii au vrut sa construiasca o panta ascendenta, iar in momentul de climax, sa-i dea in cap publicului, care astepta cu totul altceva.
    DeeDee´s last blog post ..Mai cu talent!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Am impresia că selectarea câştigătorilor a fost oarecum aranjată. Am văzut asta şi la semifinale, unde aveau grijă să nu fie mai mult de un cântăreţ sau o trupă de dansatori, printre fiecare din cei 3 semifinalişti.

  3. DeeDee

    Adevarat. Plus ca si eu, si multi altii, ne-am pus intrebarea: cum de unii au ajuns in semifinala (vezi si ala cu Scooter), in timp ce unii care chiar erau talentati, au fost respinsi de juriu la a doua triere, n-au intrat nici macar in semifinale. Du-bi-o-os!
    DeeDee´s last blog post ..Mai cu talent!

  4. gettodacku

    adevarul este ca si eu am impresia ca s-a votat mai mult emotional decat obiectiv…s-a mai intamplat asta si la Dansez pentru tine, unde se vota cazul si nu dansul…dar asta este suntem un popor latin, sensibil la anumite chestii , si uneori cu lacune…nu suntem nemti 🙂 … nu mai vorbesc de sistemul de vot prin SMS , care a avantajat clar anumite categorii , si oare cati din cei care au votat au calcat macar o data pragul teatrului sau al operei ca sa inteleaga si alte categorii de arta…in fine asta a fost rezultatul, astia suntem, felicitari celui care a castigat.

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Eu mă îndoiesc că au contat prea mult voturile telespectatorilor, având în vedere că nu s-a afişat nimic şi s-a mers pe încredere.

  6. Tanase

    Mai conteaza sau nu in ce fel ca castigat. Nu vedeti partile bune,fiecare om este inzestrat cu un talent,fie el manipulare,sau cersetorie. Nu oricine este capabil sa lase deoparte demnitatea deoparte si fie vorba romaneasca(mana intinsa care nu spune o poveste nu primste pomana):PP

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge