Cât ne mai prosteşti, Isărescule?

By | 9 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Mugur Isărescu încearcă să ne convingă, cu fiecare declaraţie publică, de faptul că economia şi finanţele sunt lucruri atât de complicate, încât noi, cetăţenii de rând, suntem prea proşti ca să înţelegem cum stau lucrurile şi deci, trebuie să-i dăm mereu crezare domniei sale, în calitate de mare guru şi geniu al finanţelor.

Dacă eşti cât de cât inteligent şi nu te laşi uşor păcălit de vorbe meşteşugite, îţi dai repede seama că domnul Isărescu, nu face decât să livreze o gargară ieftină învelită în vorbe frumoase, pe un ton scăzut şi afectat. Ceea ce spune domnia sa este de multe ori conjunctural, contradictoriu şi seamănă foarte mult cu “tromboanele” cu care vine adesea şi Traian Băsescu în faţa publicului român.

Bunăoară, pe la sfârşitul lunii aprilie, Mugur Isărescu se plângea de pericolul “inundaţiei valutare” (ce metaforă!) care ar duce la o apreciere a monedei naţionale ce nu va mai putea fi stopată de Banca Naţională (eu credeam că BNR forţează această apreciere):

Aprecierea leului este greu de contracarat de către Banca Naţională, în condiţiile în care dobânzile sunt dificil de redus, iar la nivel mondial există un exces de lichiditate, a declarat, miercuri, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Sursa: Gândul

Domnul Guvernator nu ne-a explicat cum se face că, cu toate că avem exces de lichiditate valutară pe plan internaţional, mărfuri există din belşug, avem totuşi criză financiară globală???

Apoi, la circa două săptămâni de la aceste declaraţii, domnul Isărescu face o întoarcere de 180 de grade şi vorbeşte despre pericolul inflaţiei de această dată:

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute cu ocazia prezentării raportului trimestrial asupra inflaţiei, Isărescu a argumentat de mai multe ori că majorarea preţurilor la alimente a fost principalul factor de creştere a ratei inflaţiei.

Sursa: Mediafax

Păi ce s-a întâmplat cu inundaţia valutară domnu’ guvernator? A venit Băsescu şi i-a pus dig? Plus de asta, mintea mea de cetăţean prost nu poate să înţeleagă cum majorarea preţurilor poate duce la creşterea inflaţiei. Eu ştiam că creşterea preţurilor este un efect al inflaţiei, nu o cauză a acesteia! Iar conform legii cererii şi ofertei, inventată tot de economişti, dacă nu există exces de lei, leul fiind foarte apreciat în ultima vreme, nu îţi poţi permite să măreşti preţurile, decât dacă eşti un speculant şi un bişniţar internaţional.

Deci, după cum puteţi vedea, aceeaşi incoerenţă şi gargară de doi bani practicată cu succes şi de domnul preşedinte Traian Băsescu. Cu toate astea, domnul Mugur Isărescu se află pe locul întâi în topul încrederii românilor. Oare de ce?…

O părere la “Cât ne mai prosteşti, Isărescule?

  1. Gogu

    Porcul asta masonic jidan talmud-ian nu se afla in niciun „top al increderii”, asta e informatie propagandistica falsã imprastiatã de Media evreiascã.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge