Televiziunile mogulilor fac propagandă băsistă

By | 14 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

M-am uitat pe Realitatea TV la Convenţia Naţională a PDL şi am prins tocmai momentul în care Traian Băsescu îşi ţinea discursul. După ce a depănat amintiri, a lăcrimat de două ori, o dată pentru că Petre Roman nu i-a dat mâna în 2001 şi a doua oară pentru că şi-a amintit de “Stolo”, dragostea lui, preşedintele ţării (?) i-a îndemnat pe pdl-işti să rămână uniţi şi să nu rupă continuitatea… A amintit în treacăt şi de televiziunea lui Ghiţă şi a lui Voiculescu, care îl atacă mereu, deşi vorbea în direct la ambele…

Au urmat la microfon câteva slugi, cum ar fi Mini Băse sau fostul “şef al mafiei personale a lui Adrian Năstase”, care spunea întruna că el “nu joacă la două capete” şi că de altfel nu a jucat niciodată în acest mod.

În pauza ce a urmat, în programul maraton, reporterii au început discuţiile cu propagandiştii de serviciu ai PDL. Când a venit rândul lui Gelu Vişan, după simularea unei confruntări şi atitudini critice din partea Realităţii, au fost difuzate, aşa, la modul “hai să mai zâmbim un pic şi să ne mai destindem”, nişte imagini cu domnul Vişan care îşi etala iPad-ul arătând colegilor de partid nişte cifre statistice.

Ceea ce nu mi s-a părut firesc a fost faptul că ce se vedea pe ecranul tabletei era afişat cu litere exagerat de mari, ca să poată fi vizibil cu uşurinţă în faţa camerei video. Părea un fel de listă cu ani, trimestre şi procente de creştere sau descreştere economică.

Fiind întrebat, absolut “întâmplător” şi din curiozitate, ce le arăta colegilor, propagandistul pdl-ist le-a spus reporterilor că voia să demonstreze că pe trimestrele 3 şi 4 din 2008, când premier era Tăriceanu, creşterea economică a fost negativă (sic!), iar acum pe timpul lui Boc, avem creştere pozitivă şi ieşire din recesiune. Ca să vezi! Şi tot din întâmplare, domnul Vişan avea la el iPad-ul şi culmea, exact cu acelaşi document deschis în care se vedeau de la o poştă cifrele negative din 2008 şi cele pozitive de azi, certificând astfel victoria categorică a lui Boc.

Dezgustat de această făcătură ordinară am schimbat pe postul Antena 3. Şi acolo, ce să vezi! Domnul Gheorghe Falcă, primarul Aradului şi finul lui Băsescu, spunea acelaşi lucru: că în ultimele două trimestre din 2008 a fost creştere pe minus şi deci criza economică a început de fapt atunci, iar azi, Emil Boc şi guvernul pdl-ist au scos ţara din recesiune cu enorma creştere economică de zero virgulă ceva la sută.

De aici putem trage concluzia că aşa-numitele “televiziuni ale mogulilor” fac doar o opoziţie de faţadă în raport cu puterea, pentru prostirea publicului, în timp ce, în fapt, urmează cu stricteţe agenda PDL: pun în scenă făcăturile de presă ale acestora, dau o importanţă exagerată acestei Convenţii Naţionale, care este doar un circ mediatic şi difuzează amplu şi nealterat propaganda de partid dictată de la Cotroceni.

2 păreri la “Televiziunile mogulilor fac propagandă băsistă

  1. cumnatu'

    Ai luat ceva pt stomac de ai reusit sa te uiti la talharii astia?Mie mi-a venit sa vomit cand am citit ca tatal hotilor a varsat iar lacrimi.A inceput sa o dea in prosteala de om sensibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge