Operaţiunea „Gladio” – terorismul european finanţat de SUA

By | 27 iulie, 2011
Distribuie prietenilor!

Pentru că se tot vorbeşte în ultimul timp despre atentate teroriste în Europa, precum cel recent din Norvegia şi cel de la baza navală din Cipru este interesant de văzut un documentar BBC despre terorismul din Europa, finanţat şi instrumentat de serviciile secrete americane.

Difuzat iniţial pe BBC2, în 1992, „Operaţiunea Gladio” dezvăluie reţeaua teroristă secretă din Europa sponsorizată şi operată de Statele Unite.

Acest serial BBC vorbeşte despre o armată secretă de extremă-dreaptă, operată de către CIA şi MI6 prin intermediul NATO, care a ucis sute de europeni nevinovaţi şi a încercat să dea vina pentru aceste crime pe Baader Meinhof, Brigăzile Roşii şi alte grupuri de stânga.

Cunoscute sub numele de „cele care stau în spate” aceste armate au avut acces la echipament militar, care trebuia sa fie utilizat pentru sabotaj după o invazie sovietică. În schimb ele au fost folosite pentru masacre în Europa continentală, ca parte a unei strategii CIA de menţinere a tensiunii. Asasinatele „Gladio” în Belgia şi Italia au fost efectuate în scopul de a teroriza clasele politice naţionale în scopul adoptării unor politici ale SUA.

2 păreri la “Operaţiunea „Gladio” – terorismul european finanţat de SUA

  1. Pingback: Premierul MRU ameninţat cu moartea de un deputat PSD | Dan Tănăsescu

  2. Pingback: Operațiunea Gladio (1947-1983) – CIA, MI6 și NATO au comis atentate teroriste | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge