Guvernul dă subvenţii mai mici la căldură, dar la mai multe familii

By | 28 august, 2011
Distribuie prietenilor!

Guvernul va elimina subvenţia de la bugetul de stat de 350 de milioane de lei şi o va păstra doar pe cea de 120 de milioane de lei, adică cea care reprezintă ajutoarele la încălzire pentru persoanele vulnerabile.

De fapt avem de-a face aici cu o manevră ordinară pusă la cale de intelighenţia portocalie. Sub pretextul susţinerii familiilor celor mai sărace, guvernanţii de fapt vor reduce ajutoarele pentru toată lumea.

Confrom declaraţiilor lui Sebastian Lăzăroiu, anul acesta vor primi ajutor pentru încălzire 330.000 de mii de familii, spre deosebire de anul trecut când au primit ajutor doar 220.000 de mii. Aparent ăsta e un lucru bun, pentru că reprezintă o creştere a numărului celor ajutaţi. Dar această creştere se datorează faptului că pragul maxim până la care se acordă subvenţia creşte de la 615 lei la 786 de lei.

Având în vedere că ajutoarele se acordă doar celor cu venituri foarte mici, acest lucru înseamnă practic că se vor lua bani de la cei cu veniturile cele mai mici pentru a se da celor cu veniturile cele mai mari care vor primi aceste ajutoare, ceea nu are nicio logică. Asta doar în aparenţă, pentru că, în realitate, guvernaţii folosesc această şmecherie pentru a reduce suma totală alocată pentru cei care vor beneficia de subvenţii la încălzire iarna viitoare.

Plus de asta, ministrul Lăzăroiu a mai precizat că vulnerabilitatea se calculează pe baza veniturilor, dar şi a bunurilor din gospodărie. Deci se începe iar număratul bibilicilor, al telefoanelor mobile şi al boilor de la bicicletă!

sebastian lazaroiu

Sursa: Adevărul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge