Mi-a murit calculatorul

By | 29 iunie, 2011
Distribuie prietenilor!

Azi dimineaţă am avut neplăcuta surpriză să constat că PC-ul meu nu mai porneşte. Mai precis, începe să boot-eze şi la câteva secunde se închide automat.  Mai avusesem parte de astfel de întreruperi, dimineaţa, dar le puneam pe seama căderilor de curent, care sunt foarte dese în cartierul în care locuiesc.

Azi însă PC-ul meu nu şi-a mai revenit. Am încercat să-l repornesc de vreo 5 – 6 ori şi de fiecare dată s-a oprit la scurt timp. Aşa că l-am deconectat de la vrejul de cabluri şi fire la care era conectat şi l-am desfăcut, ca să văd ce preobleme are. Ventilatoarele de la sursă şi procesor erau în regulă. Am mutat toate plăcile din sloturi, cât mai departe de placa video, ca să nu îi obtureze cumva aerisirea. L-am pornit din nou şi de data asta nu a mai vrut să boot-eze deloc. Am realizat că harddiscul este blocat şi din acest motiv nu mai este recunoscut de sistem.

Am încercat să pornesc calculatorul de pe CD, dar hardul fiind blocat, operaţiunea nu avea alt efect, decât încărcarea de drivere de pe CD, urmată de încercarea de a instala Windows, după care primeam mesajul că nu găseşte harddiscul, după care dădeam restart şi acest proces se repeta într-o buclă infinită.

Atunci, am avut ideea genială de a zgâlţâi puţin hard-ul în încercarea de a debloca discurile, înţepenite probabil. Tentativa a avut succes, calculatorul pornind mai întâi de pe CD şi pe urmă şi de pe harddisc. Aşa că am făcut un back-up urgent al datelor mai importante, am dat drumul la o defragmentare a partiţiei de sistem şi văd că lucrurile s-au rezolvat, cel puţin momentan. Dar situaţia rămâne în continuare nesigură, la fel şi activitatea mea online.

În consecinţă trebuie să fac rost urgent de un harddisc pe SATA 1 şi unul extern pentru back-up, căci altfel am încurcat-o! 😀

3 păreri la “Mi-a murit calculatorul

  1. Iulian

    Iti dau hdd seagate 120Gb sata1 – 50ron daca vrei..

  2. Pingback: Stresul de a sta la bloc in Bucuresti | Dan Tănăsescu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge