Războiul împotriva terorismului a ajuns sloganul ultim al SUA

By | 10 septembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Războiul împotriva terorismului va intra in istorie ca pretextul ultim, pentru orice guvernul Statelor Unite vrea să facă, spune Brian Becker din Coaliţia anti-război ANSWER, cu sediul în Washington DC.

Atunci când în 2009, America şi-a ales viitorul preşedinte, oamenii au votat nu doar pentru o nouă persoană care să stea la Casa Albă, dar şi pentru o nouă eră. Cu toate acestea, problemele arzătoare sunt încă fierbinţi pe ordinea de zi a naţiunii.

„Cu toate acestea, vedem închisoarea Guantanamo încă deschisă, forţele de ocupaţie în Irak continuă sub conducerea lui Obama, numărul de trupe americane în Afganistan s-a dublat şi chiar s-a triplat, există un război în Libia şi mii de oameni au murit din cauza intensificării atacurilor în Pakistan”, spune Becker, dând doar câteva exemple.

„Ceea ce vedem acum este o instituţionalizare a tot ceea ce a început înainte de 9/11 dar într-un ritm accelerat – tendinţa spre militarism, război, ocupaţie, intervenţie, tortură, închisori întunecoase. Toate acestea au devenit instituţionalizate, indiferent cine este la Casa Albă şi acum nu mai contează dacă acesta este un democrat sau un republican”, a concluzionat Becker.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge